2024. április 20. 13:15

KezdőlapWRCGreensmith: II. Erzsébet királynő miatt vagyok büszke brit 

Greensmith: II. Erzsébet királynő miatt vagyok büszke brit 

-

A Rally Világbajnokság brit versenyzői megemlékeztek a csütörtök délután 96 éves korában elhunyt brit királynőről, II. Erzsébetről. 

II. Erzsébet brit királynő csütörtök délutáni halálával kapcsolatban a görög Acropolis Rallyn tartózkodó versenyzők közül néhányan már a szuperspeciál szakaszt követően reagáltak. 

Gus Greensmith, az M-Sport angol pilótája twitter oldalán a Brit Királyi Család által közzétett képet osztotta meg, amihez hozzáfűzte: II. Erzsébet királynő a hazája iránti elkötelezettségben sok olyan alapvető értéket képviselt, mely miatt büszke brit vagyok. 

A királyi család képét Elfyn Evans a következőkkel osztotta meg: Rendkívül szomorű hír. Nyugodjon békében Őfelsége. 

Az említett képet Chris Ingram is megosztotta.

„Ma este az Egyesült Királyság egy fantasztikus vezető elvesztését gyászolja – mondta Rich Millener, az M-Sport csapatvezetője. – Az Egyesült Királyság útmutatást kapott a királynőtől, hogy miként viselkedjen jóban és rosszban egyaránt. Nyugodjon békében a királynő.”

A Rally Világbajnokság és Rally Európa-bajnokság hivatalos twitter oldalán az alábbi írással került ki egy, a királynőről készült kép:

„A FIA Rally Világbajnokság / FIA Rally Európa-bajnokság szomorúan értesült II. Erzsébet Kkirálynő haláláról. A WRC / ERC teljes közössége csatlakozik a királynőt gyászolókhoz és részvétünket fejezzük ki a Brit Királyi Családnak, az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben élők számára.”

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke is megemlékezett az elhunyt uralkodóról.

„Nagy szomorúsággal értesültünk Ő Királyi Fensége, II. Erzsébet, az Egyesült Királyság, Nagy-Britannia és Észak-Írország királynőjének haláláról – mondta az FIA elnöke. – A királynő egyértelműen az egyik legtekintélyesebb államfő volt, aki valaha élt. Részvétemet küldöm az FIA és a magam nevében is a Királyi Családnak, valamint az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség minden polgárának. A motorsport és különösen a Forma 1 szíve az Egyesült Királyságban van és a királyi család nagy támogatást és pártfogást nyújtott a sportnak. Ezért köszönetet mondunk nekik, a hétvégén világszerte zajló sporteseményeket kétségtelenül Őfelsége tiszteletére rendezik meg.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss