2024. április 25. 19:22

KezdőlapWRCLatvala megautóztatta a görög miniszterelnököt 

Latvala megautóztatta a görög miniszterelnököt 

-

Szerda este különleges pillanatnak lehettek páran tanúi, akik az athéni Olimpiai Stadionban voltak. Előbb Ken Torn, majd Jari-Matti Latvala autóztatta meg az Acropolis Rally nyitó szakaszán a görög miniszterelnököt. 

Kiriakosz Mitsotakisz görög miniszterelnök szerda este látogatást tett az athéni Olimpiai Stadionban, ahol engedélyt adott a stadion csütörtök esti használatára, majd különleges pillanatokat élhetett át. 

Előbb Ken Torn egy Ford Fiesta Rally3-mal, majd Jari-Matti Latvala egy utcai Toyota Yaris GR járművel autóztatta meg. 

“Szédülök – foglalta össze a miniszterelnök az autóztatásokat mosolyogva – Fantasztikus élmény egy rally autóban ülni, még sohasem volt ilyenben részem. Azt hiszem, megtapasztaltam, hogy milyen megerőltető is ezt a sportot csinálni.” 

Mitsotakisz ezt követően kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy Görögország jelen legyen a világbajnokság naptárában. 

“Nagyon izgatottan várjuk az idei versenyt, amikor hosszú kihagyás után már másodszor adhatunk otthont egy vb futamnak. Az elért fejlődés jól mutatja, hogy képesek vagyunk megrendezni egy ilyen eseményt. Ez az ország szereti a motorsportot, emiatt minden sporttal kapcsolatos eseményt örömmel fogadnak az emberek.” 

Friss