2024. április 18. 23:29

KezdőlapWRCA Hyundai meghozta döntését 

A Hyundai meghozta döntését 

-

A Hyundai hármas győzelem kapujában áll az Acropolis Rally utolsó szakasza előtt, és a csapat meghozta egyik legfontosabb döntését. 

Az Acropolis Rally utolsó előtti szakasza előtt a Hyundai Motorsport vezetése utasította versenyzőit, hogy tartsák pozícióikat az utolsó két szakaszon és ne harcoljanak egymással. 

Ez alapján Thierry Neuville nyerheti meg a versenyt Ott Tanak és Dani Sordo előtt. 

Julien Moncet csapatigazgató-helyettes az utolsó szakasz előtt a WRC+ adásában elmondta, hogy a csapat számára a hármas győzelem megszerzése a legfontosabb, amit nem szeretnének kockáztatni, így a versenyzőket a pozícióik tartására és biztonságos vezetésre kérték. 

Ott Tanak ugyancsak az élő adásban szomorúságának adott hangot, ugyanakkor tudomásul vette a Hyundai kérését, hogy a hármas győzelem megszerzése a legfontosabb a csapat számára. 

Thierry Neuville is megértette, hogy a csapat egy olyan sikert érhet el, amire korábban még nem volt példa, ezért bár megnyerte az utolsó előtti szakaszt, igyekezett biztonságosan vezetni és ezt fogja tenni a Power Stage-en is. 

Ott Tanak esetleges győzelmével nyílttá válhatna a világbajnokság pilóták közötti pontversenyen, ugyanakkor a Hyundai hármas sikere ugyancsak nyílttá tenné a gyártók bajnokságát.

Hamarosan jön az utolsó szakasz, melyen kiderül, változtat-e döntésén a koreai gyártó.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss