2024. április 26. 17:11

KezdőlapWRCLatvala: Nehéz verseny volt, de segített a Hyundai 

Latvala: Nehéz verseny volt, de segített a Hyundai 

-

A Toyota Gazoo Racing tavaly nyerni tudott a görög Acropolis Rallyn, idén azonban a szezon legrosszabb versenye volt a japán gyártó számára. 

Amíg a Tooyta versenyzői négyes sikert tudtak elérni a Kenyai Szafari Rallyn, addig a Rally Világbajnoki szezon másik durva versenyén, a görög Acropolis Rallyn nem sikerült a legjobb 10 versenyző között zárnia egyetlen a Toyota fő csapatában induló versenyzőnek sem. 

Takamoto Katsuta, a Toyota második csapatát képviselve egy hatodik helyezéssel zárt azon a versenyen, ahol tavaly nyerni tudott a japán gyártó. 

“Ez nem katasztrófa, de tény, hogy rossz hétvége – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak az Acropolis Rally után. – Jó hangulatban érkeztünk Görögországba, mert tavaly nyerni tudtunk, azonban a történelem nem ismétlődik. Teljesítményben és megbízhatóságban is elmaradtunk a riválisoktól, ebből azonban sokat tanultunk. Hosszú ideig sikeres versenyeket teljesítettünk, mindenhol gyorsak voltunk. Talán egy kicsit ráültünk az eredményekre és elfelejtettük, hogy mások is vannak a mezőnyben.” 

A Toyota fő csapat ezen a hétvégén csupán 23 pontot szerzett, köszönhetően Kalle Rovanpera Power Stage-en szerzett második és Esapekka Lappi ötödik idejének is. 

Tíz versenyt követően Kalle Rovanpera még mindig vezeti a világbajnokságot 53 ponttal Ott Tanak előtt, míg a Toyota 63 ponttal előzi meg a Hyundai a gyártók között. 

“Fontos pontokat sikerült szereznünk még így is Görögországban, főként úgy, hogy a Hyundai nem taktikázott és nem Ott Tanak nyerte a versenyt. Ez sokat segített.” 

A szezon következő versenyét Új-Zélandon rendezik. 

“Az Új-Zéland Rally az egyik legszebb verseny. Hangulat tekintetében Finnország mindent visz, de az utak szempontjából Új-Zéland a legjobb. Görögországban nagyon meleg volt, a következő versenyen azonban vélhetően hűvösebb lesz.”  

Friss