2024. április 25. 07:10

KezdőlapWRCMoncet: A Kenyában tanultak most meghozták az eredményt 

Moncet: A Kenyában tanultak most meghozták az eredményt 

-

A Hyundai Acropolis Rallyn aratott hármas győzelme után nagyon elégedetten értékelhetett Julien Moncet, csapatigazgató-helyettes. 

A Hyundai hatalmas sikert aratott az Acropolis Rallyn, ahol a küzdelmes péntek után szombaton sikerült a maguk oldalára fordítani a verseny képét a riválisok problémáit is kihasználva. 

A koreai gyártó végül hármas győzelemmel zárt, ami először fordult elő a csapat történetében. 

“Nagyon köszönöm a csapat minden tagjának, hogy sikerült ezt az eredményt elérni – mondta Julien Moncet a verseny után. – Hihetetlen ez az eredmény, amit 2014 óta még nem sikerült elérni. Pozitív a csapat hangulata és nagyon lendületben vagyunk, azonban vigyáznunk kell, hogy ne bízzuk el magunkat, mert még sok dolgon kell javítanunk.” 

A Hyundai a hármas győzelem után 25 ponttal, 63 pontra csökkentette hátrányát a gyártók bajnokságában a Toyota mögött. 

“Nagyon sokat ér és nagyon fontos volt a hármas győzelem elérése. Idén először tudtunk nyerni Finnországban, és talán először is szereztünk sorozatban három győzelmet. Visszatekintve az év eleji küzdelmes időszakra, amikor a Monte-Carlo Rally előtt késésben voltunk a fejlesztésekkel, ez egy hatalmas fejlődés eredménye, amit lépésről lépésre hajtottunk végre. Ugyanakkor biztos voltam a fejlődésben, mert a csapat infrastruktúrája még mindig a régi volt, csak idő kellett, hogy eljussunk a megfelelő szintre. Kenya nagyon nehéz verseny volt idén számunkra, azonban az ott megtanultak után sikerült most történelmet írnunk.” 

Friss