2024. április 25. 11:12

KezdőlapWRCNeuville: Évekig dolgoztunk ezért az eredményért 

Neuville: Évekig dolgoztunk ezért az eredményért 

-

Thierry Neuville a tavalyi Spanyol Rally után tudott ismét nyerni, miután az első helyen zárta az Acropolis Rallyt. A Hyundai pedig a verseny végén történelmet írva először szerzett hármas győzelmet. 

Csaknem egy év szünet után tudott Thierry Neuville ismét a dobogó legfelső fokára állni, miután csapattársait, Ott Tanakot és Dani Sordot megelőzve szerezte meg a győzelmet az Acropolis Rallyn. A belga versenyző először tudott nyerni a hibrid Hyundaijal, csapata pedig először szerzett hármas sikert. 

“Szinte már egy korszak telt el, mióta utoljára, a tavalyi Spanyol Rallyn nyerni tudtam – mondta Thierry Neuville az Acropolis Rally után. – Ezen a hétvégén azonban még különlegesebb a Hyundai hármas sikere, mert évekig dolgoztunk ezért az eredményért. Sok mélyponton és csúcson voltunk, de sohasem sikerült korábban hármas győzelmet elérni. Ez fantasztikus érzés az egész csapatnak. A verseny sajátossága, hogy nagyon változatosak a körülmények. Nagy meleg volt, mely az autókat és versenyzőket is megviselte. Mi azonban már a rajttól kezdve jól éreztük magunkat az autóban, és az is jól működött, ami megkönnyítette a dolgunkat.” 

A Hyundai idén sok kritikát kapott korábban és a sajtóban is megjelentek olyan hírek, mely szerint a csapaton belül sem felhőtlen a hangulat. 

“Azt hiszem ennek ellenkezőjét már néhány verseny óta bizonyítjuk. Ez a negyedik verseny mely során mindhárom autó nagyobb probléma nélkül működik. Ott Tanak sorozatban szerzett két sikere pedig mutatja az autó gyorsaságát és megbízhatóságát is. Ott képes volt legyőzni a hazai versenyükön a Toyotákat Finnországban, az Ypres Rallyn ketten is vezettünk, és azt hiszem, ezúttal is mi voltunk a legerősebbek. Azt hiszem még mindig keményen kell dolgoznunk, hogy tudjuk tartani a jó formát. Szeretnénk a folytatásban is még néhány jó eredményt elérni.” 

Thierry Neuville győzelmével a világbajnokság harmadik helyére lépett 23 ponttal csapattársa, Ott Tanak mögé és 15 ponttal megelőzve Elfyn Evanst. 

Friss