2024. március 28. 13:38

KezdőlapWRCTanak: Kalle nagyszerű ajándékot adott 

Tanak: Kalle nagyszerű ajándékot adott 

-

Ott Tanak sorozatban két győzelem után a Rally Világbajnokság görög versenyén a második helyet szerezte meg, amivel komolyan tudta csökkenteni hátrányát a bajnokságban Kalle Rovanpera mögött, miután a vb éllovas hibázott. 

Ott Tanak időt vesztett pénteken az Acropolis Rallyn, miután autójában meghibásodott a hibrid rendszer, ami miatt nem tudta a rendszer nyújtotta plusz erőt használni. Szombaton azonban nagyszerű tempót mutatott és mások hibáit kihasználva még úgy is a második helyre tudott lépni, hogy autójában akkumulátor probléma jelentkezett. 

Kalle Rovanpera szombati hibája után pedig lehetőség nyílt arra, hogy a 2019-es világbajnok jelentősen csökkentse hátrányát finn riválisa mögött, amit végül sikerült is elérnie a második helyen célba érve és a Power Stage-et megnyerve. 

“Ez egy teljesen más verseny volt, mint a tavalyi – mondta Ott Tanak a versenyt követően. – Akkor a nap végén már nem lehetett jól látni és igazi őszi idő volt. Idén azonban az Acropolis Rallyra sokkal inkább jellemző nyári időjárás mellett kellett versenyeznünk, nagy melegben. Különösen a lassú szombati szakaszokon alig jutottunk levegőhöz az autóban. Tegnap délután az autó is megérezte a meleget, akkumulátor problémánk adódott, amivel erőt vesztettünk. Ez a probléma minden bizonnyal a meleg miatt jelentkezett. Thierry Neuville nagyszerűen vezetett egész hétvégén, sok időt vesztettünk vele szemben és bár később közelebb kerültünk, már nem tudtuk megelőzni. Kalle Rovanpera a hibáját követően nagyszerű ajándékot adott, hogy csökkentsük hátrányunkat vele szemben, amit a második helyezéssel és a Power Stage megnyerésével sikerült is elérnünk. Kalle közel került ahhoz, hogy Új-Zélandon megszerezze a vb címet, azonban mi nem fogjuk feladni és harcolunk, amíg esélyünk van.” 

Ott Tanak hátrányát 53 pontra csökkentette Kalle Rovanpera mögött a bajnokságban, így azonban a finn versenyzőnek elég lesz 8 ponttal többet szereznie Új-Zélandon, mint amennyit Tanak szerez, hogy bebiztosítsa vb címét. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss