2024. április 23. 15:04

KezdőlapWRCMillener: Loeb fantasztikus, Loubet sztár volt 

Millener: Loeb fantasztikus, Loubet sztár volt 

-

Az M-Sport az Acropolis Rally első napján megmutatta ismét, hogy versenyképes tud lenni bizonyos versenyeken, különösen, ha Sébastien Loeb is a csapatban van. 

Az Acropolis Rally első napja az M-Sport versenyzőiről, Sébastien Loebről és Pierre-Louis Loubet-ról szólt. A két francia versenyző fantasztikus formát mutatott, a kilencszeres rally világbajnok három szakaszt egyedül, míg egyet Esapekka Lappival közösen nyert meg, míg Pierre-Louis Loubet a további két szakaszt húzta be, így megszerezve első részsikereit és először vezetett egy WRC futamot is. 

“A csapat pénteken bebizonyította, hogy sohasem adja fel és készek vagyunk megharcolni a többiekkel – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Sébastien Loeb egyszerűen fantasztikus, míg Pierre-Louis Loubet a verseny sztárja volt. Craig Breen és Gus Greensmith is erős formát nyújtottak, míg Jourdan Serderidis ugyanolyan elkötelezett volt, mint mindig.” 

Szombattól azonban rosszra fordult a csapat helyzete, Sébastien Loeb generátorszíj miatt a nap első szakasza után az élről kényszerült kiállni, Gus Greensmith a délutáni első szakaszon, míg Jourdan Serderidis a délutáni első szakasz előtt esett ki műszaki hiba miatt.  

Pierre-Louis Loubet pedig a nap második szakaszán szerzett defekt után végül a negyedik helyen tudott célba érni, éppen Craig Breen előtt, aki a pénteki második szakaszon cserélt defektes kereket. 

Loeb és Serderidis vasárnap már nem tért vissza. 

A fordos csapat versenyzői közül Breen a harmadik, Greensmith pedig a negyedik lett a Power Stage-en. 

“Végül nem sikerült a remélt eredményt elérni, de ez a verseny nagyon kemény volt mindenkinek. Gratulálok a Hyundainak a domináns versenyhez, nagyon megérdemelték a győzelmet, új-Zélandon azonban ismét szeretnénk megküzdeni velük.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss