2024. március 29. 13:10

KezdőlapWRCPajari autójának csak egy kereke maradt ép 

Pajari autójának csak egy kereke maradt ép 

-

Sami Pajari a Junior WRC tavalyi bajnokaként és az idei bajnokság éléről érkezett a szezonzáró Acropolis Rallyra, ahonnan azonban nem a remélt eredménnyel kellett távoznia. 

Sami Pajari tavaly két győzelemmel, két második helyezéssel és egy hatodik eredménnyel megnyerte a Junior WRC-t, idén pedig abban a reményben, hogy megvédi vb címét, ismét a juniorok között állt rajthoz. 

A 20 éves finn versenyző idén is tudott már két versenyt nyerni, valamint egy ötödik helyet szerezni és egy kiesés ellenére is Jon Armstronggal azonos pontszámmal a bajnokság éléről érkezett a duplaszorzós Acropolis Rallyra, ahol már az első napon kiesett. 

Pajari már a pénteki első szakaszon defekttel ért célba, akkor azonban még csak 20 másodpercre volt az első helyezettől, a nap harmadik szakaszán azonban ismét két defektet szedett össze, ami után már csak egy kereke maradt ép. 

“Ez olyan volt, mint valami vicc – mondta Sami Pajari a harmadik szakasz végén. – Igyekeztem óvatosan menni és elkerülni minden sziklát, de így is háromszor kaptam defektet.” 

A kiesést követően szinte már el is veszett a bajnoki címvédés lehetősége, azonban Pajari nem adta fel és szombaton visszatért. A vb-t végül Robert Virves nyerte, aki idei első győzelmét szerezte a junior mezőnyben, míg Pajari harmadik helyen zárt a bajnokságban. 

“Szombattól már csak az volt a cél, hogy kilométert és tapasztalatot gyűjtsünk a jövőre tekintve. Kihívásokkal teli hétvége volt, és másoknak is akadtak problémái a szezon során. Gratulálok Robert Virves világbajnoki címéhez, nagyon erős szezonja volt, egyértelműen megérdemelte a bajnoki címet. Nem vagyok annyira csalódott az eredményemmel, pedig a bajnoki cím volt a cél, de a harmadik hely is nagyszerű egy ilyen nehéz szezon végén. Köszönöm navigátoromnak, Enni Malkönennek, a lengyel M-Sportnak, valamint a háttérben segítőknek és szponzorainknak az idei szezont.” 

Pajari a Spanyol Rallyn is rajthoz áll, ott azonban már a Toksport WRT Rally2-es Skodájával a WRc2-ben. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss