2024. április 26. 19:18

KezdőlapWRCRovanpera: Nehezebb volt, mint gondoltuk 

Rovanpera: Nehezebb volt, mint gondoltuk 

-

Kalle Rovanpera címvédőként állt rajthoz az Acropolis Rallyn, azonban idén csupán a Power Stage-en termett némi pont a vb éllovas számára. 

Kalle Rovanpera tavaly megnyerte a nedves körülmények között futott Acropolis Rallyt, idén azonban a hagyományos arcát mutatta a verseny, szárazság és nagy meleg nehezítették a durva talajú szakaszok teljesítését. 

A vb éllovas pénteken nagyon sok időt vesztett a szakaszok takarítása miatt, majd szombaton egy fának csapódás után lebontotta a Yaris Rally1 hátulját és megsérült az autó felfüggesztése is. A fiatal finn versenyző így is teljesíteni tudott minden szakaszt, azonban pontot csak a Power Stage-en tudott szerezni, ahol második lett. 

“Hosszú és kemény hétvége volt, nehezebb verseny lett az Acropolis Rally, mint amire előzetesen számítottunk – mondta Kalle Rovanpera. – Némi vígaszt jelentett, hogy a Power Stage-en sikerült pontokat szerezni. Péntek után vasárnap sem volt könnyű vezetni az elsők között indulva, és muszáj volt az autóra is vigyázni vasárnap, hogy legyen lehetőségünk a pont szerzésre az utolsó szakaszon. Végül négy pontot szereztünk, így annyira nem lett rossz a helyzet a bajnokságban. Új-Zélandon sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk.” 

Kalle Rovanpera 72 pontos előnyéből végül 53 pontos előny lett, így még mindig magabiztosan vezeti a bajnokságot, és csupán nyolc ponttal kell többet szereznie Új-Zélandon, mint a Görögországban második Ott Tanak, hogy megnyerje a vb-t. 

Friss