2024. április 19. 02:16

KezdőlapWRCTanak: Robert Virves okosabban versenyzett, mint én 

Tanak: Robert Virves okosabban versenyzett, mint én 

-

2019 után Észtország ismét ünnepelhet egy rally világbajnokot, Robert Virvest, aki a Junior Rally Világbajnokságot nyerte. 

2019-ben Ott Tanak az első észt rally világbajnoki címet szerezte meg, idén pedig a Junior WRC-ben honfitársa, Robert Virves szerezte meg a bajnoki címet Julia Thulin navigálásával. 

“Nagyon örülök Robert győzelmének, mert ő nem csak Észtországból, de ugyanúgy Saaremaa-ról származik, ahogy én – mondta Ott Tanak. – Robert sokkal okosabban versenyzett, mint én, mert bár csak egyetlen győzelmet aratott idén, következetes versenyzéssel sikerült bajnoki címet szereznie. Nagyon ügyes volt, hogy minden versenyre sikerült előteremtenie a szükséges anyagiakat, tudom, hogy nem volt egyszerű dolga ajtóról ajtóra járni a lehetséges szponzoroknál. A kitartása azonban meghozta az eredményét és egy olyan bajnokságban tudott bajnok lenni, amely nagyszerű kiinduló pont egy fiatal versenyző karrierjében. Remélhetőleg utánam is lesz még versenyképes észt versenyző a világbajnokságon.” 

A 22 éves Robert Virves a JWRC harmadik helyéről kezdhette a görög Acropolis Rallyt, azonban kihasználva riválisai problémáit is sikerült nyernie, ami bajnoki címet eredményezett. 

“Próbáltuk az Acropolis Rallyt is úgy kezelni, mint bármely más versenyt – mondta a fiatal észt pilóta. – Tudtuk, hogy a szakaszok nagyon durvák lesznek az autónak. Portugáliában hét defektet sikerült szereznünk, így ezúttal sem reménykedtünk sokkal jobban. Görögországban próbáltunk tanulni a múlt problémáiból és igyekeztünk nem hibázni, amit végül sikerült elérni. Ott Tanaknak is köszönhetem ezt a sikert, mert ő is támogatott anyagilag, ami a szezon elkezdésében is sokat segített. Ott azonban sok tanáccsal is ellátott, így ő az első, akinek igazán köszönöm a segítséget.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss