2024. április 26. 00:38

KezdőlapWRCLindholm fantasztikus sikerével WRC2 bajnokesélyes lett

Lindholm fantasztikus sikerével WRC2 bajnokesélyes lett

-

Emil Lindholm fantasztikus teljesítményt nyújtott az Acropolis Rally WRC2-es mezőnyében, ahol csaknem rajt-cél győzelmet aratott, és amivel ismét feléledtek esélyei a vb címre is. 

Emil Lindholm nagyszerű győzelmével a WRC2 második helyére lépett 20 pont hátránnyal a tavalyi bajnokot Andreas Mikkelsent követve, azonban amíg a norvég versenyző már teljesítette mind a hét versenyét, addig a finn skodás még két versenyen állhat rajthoz. 

“A győzelem remélhetőleg segít indulni még két versenyen, legközelebb Spanyolországban – mondta Emil Lindholm a Rallit.fi oldalnak. – Tavaly nyertem Spanyolországban, ezért idén is meg kell próbálni ezt. Most, hogy lehetőség nyílt a vb címre, szeretnénk mindent megtenni, hogy még két versenyen induljunk. A Japán Rally azonban nagyon távoli és nagyon drága, ezért még kell a költségvetésünkön dolgozni. A szezon előtt nem hittem volna, hogy lehet esélyünk a bajnoki címre, de sokat fejlődtünk idén és ez lehetővé tette.” 

A finn versenyző Görögországban szinte karrierje legjobbját nyújtotta. 

“A görög versenyen bemutatott teljesítményem nagyon közel volt a legjobbhoz. Problémamentes versenyünk volt, sem defekt, sem műszaki hibánk nem akadt. Szombaton azonban a némileg biztos előnyünkben nehéz volt vezetni, mert más tempóban kellett vezetni. Sikerült azonban elérni a célunkat, ezért szeretnénk folytatni a szezont.” 

Friss