2024. április 18. 12:56

KezdőlapWRCLoeb: Jó volt ismét versenyképesnek lenni 

Loeb: Jó volt ismét versenyképesnek lenni 

-

Sébastien Loeb idei negyedik versenyén is kiválóan szerepelt az M-Sport csapatával, legalábbis pénteken, amikor több szakaszt nyert és vezette az Acropolis Rallyt is. 

Sébastien Loeb pénteken három szakaszt tudott nyerni egyedül, egyet pedig Esapekka Lappival közösen az Acropolis Rallyn. A nap során komoly csatát vívott honfi – és csapattársával, Pierre-Louis Loubet-vel, és két szakasz erejéig még fiatalabb társa meg is előzte, azonban a pénteket végül a kilencszeres rally világbajnok vezette. 

Szombaton Loeb a verseny leghosszabb szakaszán 19 másodpercre növelte a második helyre lépő Thierry Neuville előtt, azonban a napi nyitó szakaszt követően ki kellett állnia generátorszíj probléma miatt. 

A rallysport legeredményesebb versenyzője azonban a Monte-Carlo Rally megnyerése, a Portugál Rallyn való vezetés és a Kenyában szerzett szakaszgyőzelem után ismét bizonyította, hogy 48 évesen is tud harcolni fiatalabb riválisaival. 

“Fantasztikusan erős teljesítményt sikerült nyújtani pénteken – mondta Sébastien Loeb. – Egyértelműen meg volt a tempónk, hogy a verseny végén egy jó eredményt érjünk el. Régóta nem indultam Görögországban, ezért jó volt visszatérni, ismét az autóba ülni és jó volt ismét versenyképesnek lenni. A szakaszok helyenként nagyon durvák voltak, de nagyon élveztem a kihívást. Sajnálom, hogy szombaton kiestünk, de élvezetes csatát vívtunk Pierre-Louis Loubet-vel, akinek büszkének kell lennie a teljesítményére. Remélem, hogy valamikor még beülhetünk az autóba egy másik versenyen.” 

Loeb idén négy versenyen szerzett 35 pontjával a vb 10. helyén áll. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss