csütörtök, október 6, 2022
KezdőlapWRCTanak: Ilyen lehetőség nem mindig adódik 

Tanak: Ilyen lehetőség nem mindig adódik 

-

- Hirdetés -

Ott Tanak 53 pontra csökkentette az Acropolis Rally után hátrányát Kalle Rovanpera mögött, ez azonban 46 pont is lehetett volna, ha a Hyundai vezetése előnyben részesíti. 

Ott Tanak az Acropolis Rally pénteki szakaszainak felén a hibrid rendszer nyújtotta plusz erő nélkül a második helyről a hetedikre csúszott, majd szombaton kihasználva riválisai problémáit sikerült Thierry Neuville mögé a második helyre lépnie, és ez az eredmény már később sem változott. 

- Hirdetés -

Sokan pedig arra számítottak, hogy a Hyundai megkéri belga versenyzőjét, hogy adja át a vezető helyet a 2019-es rally világbajnoknak, amivel, mint kiderült 46 pontra csökkentette volna hátrányát a vb éllovas Kalle Rovanpera mögött. A Hyundai vezetése azonban ezt a kérést nem tette meg, így Tanak hátránya 53 pont. 

“Ha egyedül kell harcolni, kissé nehéz a vb címért küzdeni, azonban a szezonnak még nincs vége, bármi előfordulhat – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Kalle még mindig kényelmes helyzetben van, 53 pont elég nagy különbség. Görögországban Kalle adott egy lehetőséget, hogy közel kerüljek hozzá, és ilyen lehetőség nem mindig adódik.” 

- Hirdetés -

Azzal, hogy egyedül harcol, azt sugallta Tanak, hogy nem támogatják a csapatban, ezt azonban cáfolja az észt versenyző. 

“Nem egészen ez a helyzet. Sokan nagyon jól dolgoznak a csapatban, együtt működünk a technikai oldalon is. Az autót együtt fejlesztjük, és egyre jobb lesz. Görögország egy újabb próbatétel volt az autó számára is, és sajnos a hibrid probléma miatt sok időt vesztettünk pénteken, majd szombat reggel is volt még némi probléma, így nem tudtunk Thierry-vel harcolni.” 

Ugyanakkor a Hyundai autói a nagyobb problémákat ezúttal elkerülték, ennek köszönhetően pedig hármas sikert arattak. 

- Hirdetés -

Friss