2024. április 26. 12:32

KezdőlapWRCTanak: Ilyen lehetőség nem mindig adódik 

Tanak: Ilyen lehetőség nem mindig adódik 

-

Ott Tanak 53 pontra csökkentette az Acropolis Rally után hátrányát Kalle Rovanpera mögött, ez azonban 46 pont is lehetett volna, ha a Hyundai vezetése előnyben részesíti. 

Ott Tanak az Acropolis Rally pénteki szakaszainak felén a hibrid rendszer nyújtotta plusz erő nélkül a második helyről a hetedikre csúszott, majd szombaton kihasználva riválisai problémáit sikerült Thierry Neuville mögé a második helyre lépnie, és ez az eredmény már később sem változott. 

Sokan pedig arra számítottak, hogy a Hyundai megkéri belga versenyzőjét, hogy adja át a vezető helyet a 2019-es rally világbajnoknak, amivel, mint kiderült 46 pontra csökkentette volna hátrányát a vb éllovas Kalle Rovanpera mögött. A Hyundai vezetése azonban ezt a kérést nem tette meg, így Tanak hátránya 53 pont. 

“Ha egyedül kell harcolni, kissé nehéz a vb címért küzdeni, azonban a szezonnak még nincs vége, bármi előfordulhat – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Kalle még mindig kényelmes helyzetben van, 53 pont elég nagy különbség. Görögországban Kalle adott egy lehetőséget, hogy közel kerüljek hozzá, és ilyen lehetőség nem mindig adódik.” 

Azzal, hogy egyedül harcol, azt sugallta Tanak, hogy nem támogatják a csapatban, ezt azonban cáfolja az észt versenyző. 

“Nem egészen ez a helyzet. Sokan nagyon jól dolgoznak a csapatban, együtt működünk a technikai oldalon is. Az autót együtt fejlesztjük, és egyre jobb lesz. Görögország egy újabb próbatétel volt az autó számára is, és sajnos a hibrid probléma miatt sok időt vesztettünk pénteken, majd szombat reggel is volt még némi probléma, így nem tudtunk Thierry-vel harcolni.” 

Ugyanakkor a Hyundai autói a nagyobb problémákat ezúttal elkerülték, ennek köszönhetően pedig hármas sikert arattak. 

Friss