2024. április 24. 15:35

KezdőlapWRCLatvala szerint nem mehetnek el a problémák mellett 

Latvala szerint nem mehetnek el a problémák mellett 

-

A Toyota Gazoo Racing fő csapatának egyetlen versenyzője sem tudott a legjobb 10-ben zárni Görögországban, Jari-Matti Latvala szerint át kell gondolni a versenyen történteket és meg kell oldani a felmerült problémákat. 

Görögországban Kalle Rovanpera a 15., Esapekka Lappi a 22. helyen ért célba, míg Elfyn Evans már a kockás zászlót sem érte meg a Toyota fő csapatát képviselve, a japán gyártó gondjaira csupán Takamoto Katsuta hatodik helye volt némi vígasz. 

Jari-Matti Latvala szerint meg kell nézni a problémák okát és megoldást kell rá találniuk.
“Össze kell szednünk minden információt a problémákról – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Most nem lehet csak úgy túllépni az Acropolis Rallyn, hogy egy rossz verseny volt. Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy mi romlott el és mit lehet tanulni a problémákból. Legközelebb kemény és csúszós úton várhatóan Mexikóban fogunk menni, ami nemsokára itt lesz. A problémákat azonban még előtte meg kell oldani.” 

Latvala 2021 óta vezeti a japán gyártó WRC csapatát, azonban ennyire nehéz versenye még nem volt. 

“Minden bizonnyal ez volt a legnehezebb hétvége, mióta csapatvezető vagyok. A verseny rosszul sikerült, ugyanakkor Esapekka Lappi és Kalle Rovanpera fontos pontokat tudott szerezni a gyártók bajnokságában, továbbá a Power Stage-en szerzett pontok is nagyon fontosak voltak.” 

Friss