2024. április 24. 10:54

KezdőlapWRCMoncet: A Toyota megmutatta, hogy kell nagyot esni a csúcsról 

Moncet: A Toyota megmutatta, hogy kell nagyot esni a csúcsról 

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese szerint a Toyota megmutatta Görögországban miként lehet a csúcsról nagyot esni. 

A Toyota a szezon első felében szárnyalt, ez pedig az eredményekben és a megbízhatóságban is megfigyelhető volt. A japán gyártó volt az egyetlen, mely a kenyai Szafari Rallyn négyes sikert tudott elérni annak köszönhetően, hogy minden autója nagyobb probléma nélkül működött, míg a Hyundai és az M-Sport problémát problémára halmozott. 

A görög Acropolis Rallyn azonban épp az ellenkezője történt, a Toyota megbízhatósági és vezetői hibák miatt sem tudott egyetlen versenyzővel sem a legjobb 10-ben zárni a főcsapatban versenyzőkkel, miközben a Hyundai szárnyalt az Istenek Versenyén. 

A Hyundai, mely szenvedett az év első felében, csapatigazgató-helyettese ki is használta az alkalmat egy kis beszólásra… 

“Már az év elején tudtuk, hogy előbb-utóbb sikerül ledolgoznunk a hátrányunkat – mondta Julien Moncet. – Csupán az volt a kérdés, hogy ez mikor következik be. Elég messze voltunk a többiektől, így nem számítottam rá, hogy ez ilyen gyorsan megtörténik, főként úgy, hogy a tesztnapok is korlátozottak. A Toyotának ezúttal volt egy rossz hétvégéje sok jó után, mi viszont nem engedhetünk meg magunknak több rosszat. Az autónk megbízhatóságát talán jobban javítottuk, mint más területeit. A Toyota korábban megbízható volt, Görögországban azonban megmutatta, hogy kell nagyot esni a csúcsról. Remélem, mi ezt nem mutatjuk meg, ezen fogunk dolgozni.” 

A Hyundai a gyártók bajnokságában 25 ponttal, 63 pontra csökkentette hátrányát az Acropolis Rally után. 

Friss