2024. április 26. 20:14

KezdőlapWRCRovanpera: Jobban fel kell készíteni az autót

Rovanpera: Jobban fel kell készíteni az autót

-

Három nehéz verseny után a Toyotának összekell kapnia magát, hogy felvegye a tempót a szárnyaló Hyundai csapatával. Kalle Rovanpera szerint többet kell dolgozni az autó felkészítésén.

A Hyundai nagyon jól kezdte a vb szezont, hiszen az első hét futamból ötöt megnyert Kalle Rovanpera révén, azonban sorozatban harmadik versenye a Hyundai nyeri a versenyeket, aminek a csúcspontja az Acropolis Rally volt, ahol a koreai gyártó megszerezte első hármas sikerét.

A vb pontversenyekben még mindig 53 ponttal vezet Kalle Rovanpera Ott Tanak, és 63 ponttal a Toyota a Hyundai előtt, azonban érezhetően hátrányba került a japán gyártó a koreaival szemben.

Kalle Rovanpera bízik benne, hogy Új-Zélandon ismét fel tudja venni a tempót Ott Tanakkal szemben.

“Jobb lenne, ha nagyobb előnyünk lenne, de most ezt kell megtartani – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Új-Zélandon ismét nehéz lesz elsőként indulni a nyitó napon, mert sokat kell majd takarítanunk. Remélhetőleg azonban sikerül az autót olyan állapotba hozni, mellyel tudunk Ott Tanakkal harcolni. Meg kell próbálnunk jó döntéseket hozni a teszten, ami nem sikerült Görögországban. Ez nem feltétlenül csak a versenyzők hibái miatt volt így, hanem az autót is sokkal jobban fel kell készítenünk.”

Jari-Matti Latvala korábban versenyzett Új-Zélandon, így jól tudja, hogy nem lesz könnyű helyzetben ott sem Kalle Rovanpera elsőként indulva.

“Ha esni fog Új-Zélandon, akkor nem lesz probléma, de ha száraz lesz, akkor megint sokat kell takarítania Kallénak az első napon – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Várhatóan azonban száraz utakon is jobb helyzetben lesz Kalle, mint Görögországban, mert a pályák nem annyira szűkek, hasonlóak Finnországhoz.”

Friss