2024. április 24. 14:32

KezdőlapWRCKatsuta először indult az Acropolis Rallyn, de így is folytatta nagyszerű teljesítményét

Katsuta először indult az Acropolis Rallyn, de így is folytatta nagyszerű teljesítményét

-

Takamoto Katsuta tavaly nem tudott indulni Görögországban, miután közvetlenül a verseny előtt navigátora, Keaton Williams haza utazott családi probléma miatt. 

Takamoto Katsuta a tavalyi versenyt kénytelen volt kihagyni, így idén indult először az Acropolis rallyn, azonban így is a Toyota egyetlen versenyzője volt, aki egy Yaris Rally1-et az abszolút 10-be tudott vinni a hatodik helyet megszerezve. 

Katsuta bár hat perces hátránnyal zárt, és több vezetői hibát is elvétette, valamint kisebb műszaki hibával is küzdött, mégis elégedett lehet eredményével. 

“Nagyon nehéz hétvége volt, melyen sokat tanultam – mondta Takamoto Katsuta. – Először vezettem Görögországban. Főleg pénteken adódtak problémák az itinerrel, később azonban folyamatosan javultam. Szombaton sok beállítást kipróbáltam az autóval, de egyik sem tetszett igazán. Vasárnapra sikerült kissé jobbá tenni az autót és végül sikerült célba érni. Mivel már a verseny elején láttam, hogy nem jó a tempóm, ezért inkább tanulni szerettem volna.” 

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője is dicsérte a japán pilótát. 

“Nehéz hétvégéje volt Takának, de kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és folytatta idei jó szereplését – mondta Latvala. – Először vezetett ilyen nehéz versenyen, és amikor gyenge volt a csapat teljesítménye, akkor is képes volt megbízhatóan teljesíteni. Taka idén ráérzett arra, hogy miként kell jól teljesíteni nehéz versenyen is, nagyon elégedett vagyok idei fejlődésével.” 

A vb ötödik Katsuta idén a Monte kivételével minden versenyen a legjobb hatban tudott zárni, négyszer a hatodik, kétszer az ötödik, kétszer a negyedik, Kenyában pedig a harmadik helyen ért célba. 

Friss