2024. április 26. 17:20

KezdőlapWRCLoeb: A Puma még mindig győzelemre képes 

Loeb: A Puma még mindig győzelemre képes 

-

Sébastien Loeb az Acropolis Rally után dicsérte a Ford Puma Rally1-et, melyet még mindig győzelemre esélyes autónak gondol. 

Sébastien Loeb vezette az Acropolis Rallyt az első napot követően, ami jól mutatja az autó erősségét, valamint, hogy a kilencszeres rally világbajnok mennyire jól összebarátkozott a járművel. 

“Mindig is azt mondtam, hogy a Ford Puma Rally1 nagyon versenyképes és élvezem a vezetését – mondta a francia legenda a Dirtfishnek. – Az autó stílusan nagyon fekszik a saját vezetési stílusomhoz, ezért is tudunk nagyon jó időket elérni vele. Minden idei versenyemen tudtam vezetni, ami nagyon jó érzés. Ehhez kellett az is, hogy jól érzem magam az autóban és a Puma is elég erős a győzelemhez.” 

Loeb az első napot Pierre-Louis Loubet-vel harcolt az Acropolis rally vezető helyéért, ami nem is volt annyira véletlen. 

“Nagyjából minden versenyző autójának hasonló a beállítása az M-Sportnál, ez nem titok. Biztos vagyok benne, hogy Pierre-Louis beállításai pedig még inkább hasonlítottak az enyémekhez. A verseny előtti teszten is beszélgettünk és mondtam neki, hogy próbálja ki ezt és azt a beállítást, mert jónak gondoltam, de nekem nem volt időm kipróbálni. A többiek nem annyira kérdeznek, de jól ismerik a beállításaimat.” 

Loeb hozzátette, hogy az autó teljesítményére senki sem panaszkodott idén, azonban nagyon nehéz olyan versenyzőkkel felvenni a tempót, mint Kalle Rovanpera, Ott Tanak, Thierry Neuville, és ez nem is sikerülhet mindenkinek. 

Friss