2024. április 25. 18:48

KezdőlapWRCLappi: Azt hiszem, kiérdemeltem a 2023-as szerződést 

Lappi: Azt hiszem, kiérdemeltem a 2023-as szerződést 

-

Esapekka Lappinak csak az idei év végéig van szerződése a Toyota Gazoo Racingnél, ahol azokon a versenyeken indul, ahol Sébastien Ogier nem. A finn versenyző úgy gondolja, rászolgált a 2023-as szerződésre is. 

2022-ben Sébastien Ogier részmunkaidőben versenyez csak a Rally Világbajnokságon, ezért ahol nem indul, ott Esapekka Lappi vezetheti a Toyota Gazoo Racing fő csapatának harmadik autóját. 

A finn versenyző eddig a 10 versenyből heten állt rajthoz, melyek közül hármat a harmadik helyen fejezett be és a vb hetedik helyét foglalja el. 

Lappi szerint idei teljesítményével megérdemelné a 2023-as szerződést is. 

“Az elmúlt néhány versenyen igyekeztem mindent megtenni azért, hogy jövőre is lehetőséget kapjak – mondta a finn versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Idén a pontszerzés volt a feladatunk, amit azt gondolom teljesítettünk is, ezért azt hiszem megérdemelnénk a 2023-as lehetőséget is. Nyilván szeretnénk még több versenyen indulni, de már ennek a lehetőségnek is örülünk. Úgy érzem, hogy egyre jobb a tempónk, amikor folyamatosan vezethetek. Most azonban az Új-Zéland Rallyt kihagyjuk.” 

A WRC következő három versenyén már Sébastien Ogier áll rajthoz, így Lappi szezonja véget ért.

Friss