2024. április 19. 00:58

KezdőlapWRCMit gondol Loubet a következő lépésnek?

Mit gondol Loubet a következő lépésnek?

-

Pierre-Louis Loubet azt követően, hogy megnyerte első szakaszait az Acropolis Rallyn és vezette a versenyt, szeretné megtenni a következő lépést karrierje során. 

Pierre-Louis Loubet-t sokan lesajnálták, legyintettek rá, amikor tavaly esett-kelt a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, azonban az autóbalesettel zárult szezon után 2022-ben egy újabb esélyt kapott tudásának megmutatására a fiatal francia versenyző, mégpedig az M-Sport csapatától, ahol idén hét versenyt teljesíthet. 

Loubet pedig idővel egyre magabiztosabban kezelte a Ford Puma Rally1-et, amihez már a Hyundaijal ellentétben komoly gyári támogatást is kapott, és először Szardínián villantott, ahol a negyedik helyet szerezte meg. A második villantás pedig még jobban sikerült, a görög Acropolis Rallyn megszerezte első szakaszgyőzelmét, rögtön kettőt is, és először vezetett egy WRC futamot. Bár később defekt miatt komoly időt vesztett, a verseny végén azonban sikerült beállítania karrierje legjobb eredményét és ismét negyedik lett. 

A fiatal versenyző még idén indul Spanyolországban, azonban jövőre még több futamon szeretne rajthoz állni. 

“Minimum 10 versenyen szeretnék indulni – mondta Loubet a Dirtfishnek. – Hét futam esetében túl nagy a szünet a versenyek között. Görögország előtt szinte két hónap telt el Finnország óta. Úgy gondolom, ha szeretném megnézni, hogy élversenyző lehetek-e, akkor a következő egy vagy két évben még több versenyen kell indulnom, amikor még többet tudok fejlődni. Tudom, hogy Görögországban segített a jó rajthelyünk is, de ha az ilyen előnyöket többször ki tudjuk használni, akkor fejlődni tudunk és a rosszabb rajthelyről való induláshoz többet kell vezetnem.” 

Loubet, amikor 2019-ben megnyerte a WRC2-t, két győzelmet aratott, Portugáliában és Olaszországban, lassú, murvás versenyeken. 

“A lassú versenyeken azt hiszem, már megmutattuk a tempónkat. Most a gyors pályákon kell ezt megtenni és megmutatni, hogy képesek vagyunk fejlődni.” 

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezetőigazgatója elárulta, hogy mindig is szeretett volna egy jó csapatkörnyezetet teremteni Loubet számára, mert tudta, hogy akkor jól tud teljesíteni. 

“Az elmúlt évek során láttam, hogy sokat küzd Pierre-Louis, ezért az első naptól fogva arra törekedtem, hogy egy családias légkört teremtsünk számára – mondta Wilson. – Azt hiszem, ez az erőfeszítés segített számára. Látja, hogy érte dolgozunk, segítünk, hogy el tudja érni az általa kitűzött célokat. Nagyon örültünk, hogy sikerült megszereznie első szakaszgyőzelmeit és vezetett egy versenyt.” 

Az M-Sportnál csupán Craig Breen rendelkezik 2023 végéig szóló szerződéssel, azonban a csapat szeretné, ha Loubet jövőre is maradna a csapatban.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss