2024. április 25. 03:33

KezdőlapF1Neuville: A WRC-ben jobban számít a pilóta, mint az F1-ben 

Neuville: A WRC-ben jobban számít a pilóta, mint az F1-ben 

-

Thierry Neuville összehasonlította egymással a legnépszerűbb autósport szakágat és a rallysport csúcsának számító Rally Világbajnokságot. 

“A WRC azon kevés szakágak egyike, ahol a pilóta képességei döntenek – mondta Thierry Neuville az új-zélandi Stuff magazinnak. – Jó példa erre az idei F1-es szezon, ahol, ha nincs jó autód képtelen vagy nyerni. A rallysportban ez teljesen másképp működik. Ha jó pilóta vagy, még akkor is van esélyed nyerni, ha nem olyan jó az autód. Az F1-ben egyes versenyeket el tud dönteni a rajthely, vagy az időjárás. A rallyban, ha jól választasz gumit, még rossz időjárás mellett is nagyobb kockázatot tudsz vállalni. Úgy gondolom, hogy a WRC egy pilótákról szóló sorozat, ahova csak a legjobbak tudnak eljutni.” 

Thierry Neuville szerint Sébastien Loeb vagy Sébastien Ogier is képes lenne még a WRC-ben bajnoki címet szerezni, ez azonban lehetetlen lenne olyan hosszú kihagyás után visszatérő versenyzővel az F1-ben. 

“Loeb és Ogier még képes lenne a visszatérni a csúcsra úgy is, hogy nem folyamatosan versenyeznek már. Ez azonban az F1-ben szinte lehetetlen dolog.” 

Friss