2024. április 19. 09:21

KezdőlapWRCGreensmith: Loeb meghozta a csapat szerencséjét 

Greensmith: Loeb meghozta a csapat szerencséjét 

-

Gus Greensmith szerint Sébastien Loebnek köszönhetően volt több szerencséje az M-Sportnak a görög Acropolis Rallyn. 

Nagyon jó versenyt tudhat maga mögött az M-Sport csapata Görögországgal, ahol főleg a verseny első napja volt nagyon jó, de a futam végén is meglett a negyedik és ötödik pozíció. 

Gus Greensmith szerint Sébastien Loebnek köszönhetően lett több szerencséje a csapatnak a versenyen. 

“Nagyon nehéz volt az év közepe számunkra – mondta Gus Greensmith a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Egy ilyen nehéz időszakban jó, hogy ha valaki olyan jön a csapatba, aki csak egy-egy versenyen csatlakozik hozzánk, pláne, ha ennek a valakinek kilenc vb címe van. Loebnek köszönhetjük a szerencsésebb hétvégét. Amikor ő indul, már a verseny elején lehet tudni, hogy ő lesz a csapat leggyorsabbja, így meg tudjuk, hogy mennyit is lehetne még kihozni az autóból.” 

Sébastien Loeb valóban a leggyorsabb volt az első napon, amikor főként csapattársa, Pierre-Louis Loubet tudott vele lépést tartani és péntek este a kettős vezetésnek örülhetett az M-Sport. 

A szombat azonban már nem sikerült jól, hiszen Loeb az első szakasz után az élről kényszerült kiállni, míg Loubet defekt miatt sok időt vesztett.  

Gus Greensmith szombat délután kényszerült kiállni műszaki hiba miatt, pedig az angol pilóta szerint akár a dobogóért is harcolhatott volna. 

“Összességében elégedett vagyok a versenyen mutatott tempóval. A péntek mindenképp jó volt, bár talán kissé lassan kezdtem. Szombaton a kiesésig szintén jó volt a tempó, vasárnap azonban a kiesés miatt már nem tudtunk elég jó helyről indulni, sokat kellett takarítani. A Power Stage-en sikerült pontot szerezni, így összességében elégedett vagyok. Ugyanakkor, ha nem esünk ki, akkor legalább a negyedik hely meglehetett volna, sőt talán Dani Sordoval is csatázhattunk volna.” 

A világbajnokság most Új-Zélanddal folytatódik, és Greensmith már nagyon várt erre a futamra. 

“Új-Zéland egy bakancslistás verseny számomra, amit végre kipipálhatok. Sok olyan verseny volt, ahol jó tempóban közlekedtünk, de aztán valami mindig közbe jött, ezért bízom benne, hogy ezúttal is jó lesz a tempó és nem jön közbe semmi ezúttal.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss