2024. április 19. 09:17

KezdőlapWRCEvans aggódik a klasszikus versenyek elvesztése miatt 

Evans aggódik a klasszikus versenyek elvesztése miatt 

-

A 2023-as WRC naptár jelenleg még nem publikus, azonban biztosra lehet venni, hogy egyes klasszikus versenyek is áldozatául eshetnek a némileg megreformált naptárnak. 

2023-ban 14 futamra nő a WRC fordulók száma, azonban az Európai versenyek száma nyolcra fog csökkenni, míg a tengerentúlon hat versenyt terveznek. 

A változásoknak pedig néhány régi verseny áldozatul fog esni. Ilyen a Spanyol Rally, mely jó eséllyel idén utoljára kerül megrendezésre. A Katalán Rally bár talán nem a drámáiról híres, de igen népszerű és nagyon régi verseny. 

“Az elmúlt években sok változtatáson esett át a WRC naptár – mondta Elfyn Evans a Dirtfishnek. – Érthető módon a világjárvány miatt komoly változtatások kellettek 2020-ban és 2021-ben. A promóter és az FIA azonban jó döntéseket tudott hozni. Néhány klasszikus verseny azonban mások javára végleg kikerült a naptárból.” 

Evans a népszerű versenyeket tartaná meg. 

“A vb futamokat azt gondolom, hogy népszerű helyeken kellene megtartani. Például az Ypres Rallyról lehet, hogy nem lehet elmondani, hogy a legjobb aszfaltos szakaszokkal rendelkezik, azonban Belgiumban nagyon kedvelt a rallysport és azt nem szabadna figyelmen kívül hagyni.” 

Ugyanakkor a walesi toyotás megérti a kereskedelmi részt is. 

“Teljesen értem, hogy kereskedelmi szempontból új és jól finanszírozott versenyeket kell tartani. Azonban nem felejthetjük el a klasszikus versenyeket sem, például szerintem Argentína kihagyhatatlan lenne, mert annyira szeretik a sportot az ott élők. Néhány ismerősöm, köztük franciaák is azt mondták korábban, hogy nagyon örülnek, hogy a Montéval kezdődik a szezon, azonban nagyon hiányzik nekik, hogy nincs brit verseny. Én személy szerint nagyon várom a Japán Rallyt, mert már bár éve tervben van, de idén úgy tűnik, hogy meg is rendezhető. Az ott lévők lelkesednek a sport iránt és biztos vagyok benne, hogy fantasztikus verseny lesz. Azonban a régi és új versenyek között meg kell találni az egyensúlyt.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss