szerda, október 5, 2022
KezdőlapWRCLappi néha kénytelen volt hazudni

Lappi néha kénytelen volt hazudni

-

- Hirdetés -

Esapekka Lappi számára a görög Acropolis Rallyval véget ért a világbajnoki szezon, mivel az utolsó három versenyen már Sébastien Ogier fogja vezetni a Toyota harmadik autóját. Erről azonban a finn versenyző már hónapokkal ezelőtt tudott. 

Esapekka Lappi idén azokon a versenyeken állhatott rajthoz, ahol Sébastien Ogier nem szeretett volna, így a finn versenyző hét futamon indult összesen, míg mint az pár napja kiderült a nyolcszoros világbajnok összesen hat futamon vesz részt. 

- Hirdetés -

Lappi már a tavasz végén tudta, hogy mikor ér véget szezonja. 

“Egy ideje tudtam, hogy az Acropolis Rally lesz az utolsó versenyem idén – mondta Esapekka Lappi a Dirtfishnek. – Mint azzal mindenki tisztában van, versenyzőként nem beszélhetünk mindenről, ezért néha hazudnom kellett. Nem történt semmi drámai, amikor Sébastien Ogier bejelentette, hogy Új-Zélandon, Spanyolországban és Japánban is ő fog indulni. Nagyjából május vagy június környékén kiderült Seb idei végleges programja. A folytatásról már tárgyalunk a Toyotával, és ha Jari-Matti Latvala is szeretné, akkor jövőre is hajlandó vagyok részleges programot teljesíteni. A folytatásról azonban valóban nem tudok még.” 

- Hirdetés -

Esapekka Lappi idei hét futama közül Svédországban, Finnországban és Belgiumban a harmadik, Észtországban a hatodik lett, míg Horvátországban, Szardínián, és Görögországban nem zárt a legjobb 10-ben. 

Sébastien Ogier a Montén egy második helyezéssel kezdett 2022-ben, majd Portugáliában az ötvenedik, Kenyában pedig a negyedik helyen ért célba. 

- Hirdetés -

Friss