2024. április 27. 02:53

KezdőlapWRCEgy klasszikus verseny szinte biztosan nem lesz 2023-ban 

Egy klasszikus verseny szinte biztosan nem lesz 2023-ban 

-

A szervezők bejelentették, hogy 2023-ban sem kerül megrendezésre az Argentin Rally, melyet utoljára 2019-ben tartottak meg. 

Thierry Neuville nyerte az utolsó megtartott argentin WRC futamot, ez azonban még 2019-ben történt, majd ezt követően 2020-ban és 2021-ben is törölni kellett a világjárvány miatt. 

Idén már meg lett rendezve a Córdobai verseny, a Dél-Amerikai Rally Bajnokság (CODASUR) második futama volt és az argentin citroenes Marcos Ligato győzelmével zárult.

A verseny szervezői reménykedtek benne, hogy 2023-ban visszakerül futamuk a WRC naptárba, azonban ennek ellenkezőjét kellett bejelenteniük. 

“Az Argentin Autósport Szövetség és az Argentin Rally szervezői megbeszéléseket folytattak a WRC Promóterrel azzal kapcsolatban, hogy 2023-ban ismét WRC futam legyen Córdobában – áll a verseny szervezőjének közleményében. – Ez azonban nem zárult sikerrel, és nem szerepel Argentína a 2023-as előzetes WRC naptárban. Tekintettel a verseny sikerességére a szervező hivatalos kérést fogalmazott meg a WRC Promótere számára, melyben a döntés megváltoztatását kéri.” 

A végleges WRC naptárról a Motorsport Világtanács október 19-i ülésén fognak dönteni. 

Annyi már biztos, hogy a 2023-as szezon a Monte-Carlo Rallyval kezdődik januárban, majd a februári Svéd Rallyt a Mexikó Rally fogja követni márciusban. 

Friss