2024. április 27. 00:51

KezdőlapWRCFourmaux a visszavont nevezésekről, a szezonról és a jövőről 

Fourmaux a visszavont nevezésekről, a szezonról és a jövőről 

-

Adrien Fourmaux első hosszabb nyilatkozatát adta az Ypres Rally óta, és elmondta a visszavont nevezések történetét, beszélt az idei szezonjáról és a jövőről is. 

Adrien Fourmaux az augusztusi Ypres Rally óta nem versenyzett, az utolsó napon történt baleset után az M-Sport visszavonta nevezését a görög Acropolis Rallyról, valamint az Új-Zéland Rallyról, azonban Görögországban a pályabejárást még megcsinálhatta, majd a verseny alatt is a csapattal maradt. 

A francia versenyző most egy interjúban beszélt az Új-Zéland Rallyról való visszalépésről. 

“Görögországban megbeszéltük a csapattal, hogy mivel 2023-ban valószínűleg nem rendezik meg az Új-Zéland Rallyt, ezért sokat segítenék, ha nem indulnék ott sem – mondta Adrien Fourmaux a francia Autohebdo magazinnak. – Ez a segítség inkább anyagi téren lesz érezhető. Később pedig azt is megbeszéltük, hogy a pályabejárás miatt nem utazok el a világ másik végére, sokkal pihentebben tudok indulni Spanyolországban.” 

A francia versenyző idén nagyon rossz szezont tudhat magáénak, hiszen kilenc versenyből csak háromszor tudott pontot szerezni balesetek és néhány műszaki hiba miatt. 

“Nem vagyok hülye, nagyon jól tudom, hogy az idei szezonom miatt nagyon nehéz helyzetben vagyok. Próbálok továbbra is pozitív maradni annak ellenére, hogy tudom, az idei eredményeimmel nem érdemelném meg a versenyzési lehetőséget jövőre. Nem úgy szeretnék Spanyolországba menni, hogy az lesz az utolsó esélyem. Szeretném jól érezni magam a versenyen és mindent megtenni egy jó eredményért. Nem egy hetedik helyre fogok koncentrálni, mert úgy csak elveszteném a koncentrációm. Meg szeretném mutatni az igazi tempóm végre, mert már sokszor kértek meg arra, hogy csak érjek célba. Ezért sokszor a valódi képességem szintje alatt vezettem.” 

Éppen ezért Fourmaux igyekszik a legjobban felkészülni. 

“Minden eddiginél jobban igyekszem felkészülni Spanyolországra. Navigátorom, Alex Coria már az itinereken dolgozik, én pedig folyamatosan edzem testi és lelki téren is, valamint igyekszem javítani a koncentrációm. Spanyolországban a saját határomon szeretnék vezetni a teljes versenyen, mert ha még van esélyem folytatni jövőre, akkor most kell azért megharcolnom.” 

Friss