2024. április 26. 15:27

KezdőlapWRCPajari úgy is nyert, hogy nem nyert

Pajari úgy is nyert, hogy nem nyert

-

Sami Pajari tavaly világbajnok lett a Junior WRC-ben, azonban nyereménye átvétele helyett úgy döntött, hogy idén megpróbálja címét megvédeni. Nem sikerült. A finn versenyző azonban nem bánja döntését. 

Egy nagyszerű lehetőség a fiatal versenyzők számára a Junior WRC, ahol, ha bajnokok tudnak lenni, hatalmas lehetőséget kapnak a karrierjük beindítására. 

A bajnok ugyanis a következő évben 4 európai WRC futamon indulhat egy Ford Fiesta Rally2-vel, ami mellé még 200 darab Pirelli gumit is kap, mindezt ingyen, a bajnoki címért. 

Sami Pajari a tavalyi bajnoki címe után azonban úgy döntött, hogy idén marad a JWRC-ben és megpróbálja megvédeni címét. A finn versenyző bár szinte a teljes szezon során vezette a pontversenyt, végül Robert Virves lett a bajnok. 

“Mindig elszomorító, ha esélyed van a bajnoki címre, de nem tudod azt megszerezni – mondta Sami Pajari a Dirtfishnek. – Az idei szezont követően vegyesek az érzéseim, de az élet megy tovább és próbálunk jövőre is valamit kitalálni.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A tavalyi évben használt Rally4-es Fordok után idén a JWRC-ben már az összkerék-meghajtású Ford Fiesta Rally3-mal lehetett versenyezni. 

“A legfontosabb idén az volt, hogy összkerék-maghajtású autóval is megtanuljak versenyezni, ezért továbbra is úgy gondolom, hogy jó döntés volt a JWRC-ben maradás. A Rally3-as autót választottuk, versenyeztünk öt-hat versenyen vele, de emellett tudtunk Rally2-es autóval is indulni. Sokkal több versenyen indulhattunk idén, mint hittük, és sokkal több tapasztalatot is szerezhettem. Ezért gondolom még mindig jónak a döntésünket. Persze, jó lett volna idén is bajnoki címet szerezni, mert akkor egy alap lenne már 2023-ra is, így viszont teljesen nyitott a jövő.” 

A fiatal finn versenyző szeretne a WRC2-be lépni. 

“Szeretnénk feljebb lépni a WRC2-be, az azonban még kérdés, hogy hány versenyen tudunk indulni. Ez az anyagiaktól függ, ez határozza meg a versenyek számát. A csapat is kérdéses még, mert nagyon jól éreztük magunkat az M-Sportnál, és idén a Skoda és a Toksport csapatában is voltunk. És még rajtuk kívül is vannak jó csapatok. Tehát a választás nehéz lesz, de szerencsére a következő szezonig még van idő. Szeretnénk néhány évet versenyezni a WRC2-ben, majd eljutni a Rally1-ig.” 

Friss