2024. április 16. 21:03

KezdőlapWRCLatvala: Felkészültünk a világ legjobb szakaszaira 

Latvala: Felkészültünk a világ legjobb szakaszaira 

-

A Toyota Gazoo Racing egy régen látott rossz teljesítményt mutatott be Görögországban, azonban a Jari-Matti Latvala által vezetett csapat kellőképpen felkészült az Új-Zéland Rallyra, így erős eredményben bízik. 

Ahogy a Hyundai, úgy a Toyota újkori WRC csapata sem versenyzett még Új-Zélandon, azonban a japán gyártónak még a koreai gyártónál is szebb eredményei vannak a szigetország régi versenyeiről. 

1998-ban Carlos Sainz és Didier Auriol kettős győzelmet szerzett a Toyota Corolla WRC-vel, de Carlos Sainz 1990-ben és 1991-ben az ST165-ös Celicával, 1992-ben az ST185-ös Celicával is nyerni tudott, több más dobogós eredmény mellett. 

“Már nagyon várom, hogy visszatérjünk Új-Zélandra – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – A görög verseny problémáiból sokat tanultunk és a következő hasonló versenyen sokkal erősebben térünk vissza. Új-Zéland azonban teljesen más verseny lesz, simább szakaszokkal, gyors pályákkal. Ezekhez hasonló pályákat sehol sem találni, de felkészültünk a világ legjobb szakaszaira. 2010-ben én magam is tudtam nyerni, Sébastien Ogier forgása után. Azt hiszem, minden versenyzőnk élvezni fogja ezt a hétvégét és bízom benne, hogy ismét a győzelemért harcolhatunk.” 

A Toyota csapata a gyártók bajnokságában 63 pont előnnyel érkezik Új-Zélandra a Hyundait megelőzve. 

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni.   

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss