2024. május 02. 00:03

KezdőlapWRCMoncet: A debütálás ellenére magabiztosak vagyunk 

Moncet: A debütálás ellenére magabiztosak vagyunk 

-

A Hyundai Motorsport először fog versenyezni az Új-Zéland Rallyn, azonban a sorozatban elért három siker, valamint a görög hármas győzelem után magabiztosan érkezik a murvás futamra. 

A Hyundai Motorsport újkori csapata még sohasem versenyzett Új-Zélandon, azonban a márkának már vannak szép eredményei a versenyen, hiszen 1998-ban Kenneth Eriksson harmadik, 1999-ben a svéd versenyző és Alister McRae révén az első két helyen zárt a koreai gyártó a 2 literes kategóriában a Hyundai Coupe Kit Carral.  

2000-ben Eriksson már a Hyundai Accent WRC-vel szerezte meg az ötödik helyet, 2001-ben pedig annak ellenére nem szerzett pontot a Hyundai, hogy Alister McRae a kilencedik, Eriksson pedig a 10. helyen ért célba az Accenttel. Akkor azonban még csak az első hat helyezett szerezhetett pontot.  

2002-ben már Juha Kankkunen az ötödik, Freddy Loix pedig a hatodik helyen zárt az Accent WRC-vel, egy évvel később, a gyártó régi csapatának utolsó évében azonban Armin Schwarz, Loix és Jussi Valimaki is balesetet szenvedett a szigetországban. 

“Annak ellenére, hogy az új csapatunk még sohasem versenyzett Új-Zélandon, magabiztosan megyünk erre a versenyre is a Görögországban szerzett hármas győzelem után – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese. – A görög eredmény jól mutatta autónk fejlődését és nagyszerű jutalom volt az elvégzett komoly munka után. Új-Zéland is murvás verseny és éppen ezen a talajon szereztük idei négy győzelmünkből hármat, ezért magabiztosan megyünk a távoli versenyre. Bízunk benne, hogy folytatni tudjuk az erős szereplést és ismét harcban lehetünk a győzelemért.” 

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni.   

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 

Friss