2024. május 01. 23:33

KezdőlapWRCRovanpera nem lesz irigylésre méltó helyzetben 

Rovanpera nem lesz irigylésre méltó helyzetben 

-

Kalle Rovanpera duplán lesz rossz helyzetben Új-Zélandon: Először fog a távoli országban versenyezni, és még elsőként is kell indulnia az első napon. 

Kalle Rovanpera két rossz verseny, a belga Ypres Rally és a görög Acropolis Rally után egy számára ismeretlen verseny, az Új-Zéland Rally előtt áll. 

A versenyre csupán édesapja, Harri Rovanpera tanácsaival és videókat nézve tudott igazán felkészülni. 

“Nagyon érdekesnek ígérkezik az Új-Zéland Rally – mondta Kalle Rovanpera. –Csak jót hallottam az országról és a versenyről is. A felkészülés során megnéztem minden fellelhető videót a korábbi versenyekről, hogy képet kapjunk a szakaszokról, és megtudjuk milyen beállítás lesz a legjobb. A legutóbbi versenyek nem alakultak számunkra jól, de tudjuk, hogy min kell javítanunk. Keményen dolgoztunk, hogy kijavítsuk a hibákat. Új-Zélandon is takarítani fogunk az első napon, ami ellenére is bízunk a jó tempóban. Szeretnénk élvezni a versenyt és egy jó eredményben bízunk.” 

Kalle Rovanpera 53 pont előnnyel érkezik Új-Zélandra, ahol ha legalább 61 pontra növeli előnyét, akkor megszerzi első vb címét. 

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni.   

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 

Friss