2024. április 19. 02:51

KezdőlapWRCSteiner: Colin McRae volt a legtehetségesebb versenyző, akivel valaha is találkoztam 

Steiner: Colin McRae volt a legtehetségesebb versenyző, akivel valaha is találkoztam 

-

A Haas F1-es csapatának vezetője, Günther Steiner korábban az M-Sportnál dolgozott, ahol volt szerencséje Colin McRae-vel találkozni. 

Günther Steiner 1999-2000-ben az M-Sport dolgozott mérnöki igazgatóként, előtte azonban 1987-ben kezdett a rallysportban dolgozni a Mazda szerelőjeként, 1991 és 1996 között a Jolly Club Lancia csapatánál, 1997-ben pedig a Prodrive-nál dolgozott. 

Az M-Sportnál Steiner dolgozott Colin McRae-vel és Carlos Sainz-cal is, majd 2001-ben a Jaguar, 2005-2008 között a Red Bull csapatával az F1-ben folytatta munkáját, mielőtt 2014-ben csatlakozott a Haas csapatához. 

Az amerikai csapat főnöke a WRC hivatalos oldalának podcastjében Colin McRae-t a valaha volt legtehetségesebb versenyzőnek nevezte, akivel találkozott. 

“Nagyon jóban voltam Colinnál az M-Sportnál, és abban az időben mindenki őt szerette volna a csapatában látni – mondta Steiner. – A csapatnál akkor volt elegendő pénz és Colin büszke volt arra, hogy skót, így Malcolm Wilson megtudta győzni, hogy a csapatba igazoljon. Colin volt a vezéregyéniség a csapatban, és bár mindig van egy-egy tehetséges versenyző, Colin volt a legtehetségesebb versenyző, akivel találkoztam. Az esetében természetes volt sok minden, csak be kellett ülnie az autóba és azonnal elég gyors tudott lenni.” 

Azonban az 1995-ös világbajnok nemcsak gyorsaságával tűnt ki. 

“Colin nagyon jól tudott visszajelzést adni az autóról. Elmondta, hogy mi jó és mi nem, a többi pedig a csapat dolga volt, hogy megoldja. Carlos Sainz szeretett a részletekbe is belemenni, azonban Colin egyszerűen csak annyit mondott, hogy jó valami, vagy sem. Amikor egy teszt jól sikerült, akkor az volt életed legjobb tesztje, ha viszont valami nem működött, akkor pedig az életed legrosszabb tesztje, mert mindig úgy érezte, hogy csak az idejét vesztegeti.” 

Steiner azonban nem zárkózott el az elől sem, hogy egyszer visszatér a rallysportba. 

“Mindig oda megyek, ahol kihívást gondolok. Ezért nem tudom kijelenteni, hogy már sosem térek vissza a rallysporthoz.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss