2024. április 26. 06:41

KezdőlapWRCÚjabb hírek Tanak átigazolásáról, a csapat azonban nem változtatna

Újabb hírek Tanak átigazolásáról, a csapat azonban nem változtatna

-

Egyre erősebbek azon pletykák, mely szerint Ott Tanak csapatot készül váltani, azonban a legfrissebb hírek már a Toyotával hozzák összefüggésbe az észt versenyzőt. A japán gyártó azonban nem szeretne változtatni felállásán. 

Ott Tanakot eleinte még az M-Sport csapatával hozták összefüggésbe, majd a legfrissebb pletykák már a 2019-es világbajnok Toyotához való távozásáról szólnak. 

Az észt versenyző éppen a japán gyártóval szerezte eddigi egyetlen vb címét. 

Jari-Matti Latvala azonban elárulta, nem szeretnének változtatni a 2023-as csapatfelálláson. 

“Nincs semmilyen bejelenteni valónk a csapatfelállással kapcsolatban – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Ha pedig megnézzük a csapat idei szereplését, akkor nem is látok okot a változtatásra. Örülünk, hogy Sébastien Ogier a csapatban versenyez, még ha a nyáron el foglalt is volt, de Esapekka Lappi nagyszerűen helyettesítette. Kalle Rovanpera szezonja csodálatos volt, Elfyn Evansnek pedig néha csak egy kis szerencse hiányzott. Igaz, hogy Elfyn utoljára a tavalyi Finn Rallyn tudott nyerni, de idén sem veszített tempójából.” 

Takamoto Katsuta is marad a csapatnál, ahol a Toyota Gazoo Racing WRC Challenge programban a japán gyártó második csapatát képviseli nagyszerűen. 

Friss