2024. április 24. 11:37

KezdőlapWRCMagyar győzelem Szlovéniában 

Magyar győzelem Szlovéniában 

-

Ifjabb Fekete László és Begala Tamás nyerte a Mitropa Kupa értékelését a szlovén Nova Gorica Rallyn, a nemzetközi sorozat hetedik versenyét. 

Hétvégén rendezték a Szlovén Rally Bajnokság ötödik futamát a Nova Gorica rallyt, mely egyúttal a Mitropa Kupa hetedik versenye is volt. 

Az aszfaltos rendezvényen 15 szakasz és 150.65 km versenytáv várt a mezőnyre. 

A Mitropa Kupa értékelését pedig ifj. Fekete László és Begala Tamás nyerte Rally2-es Skodával 2:47.9 perccel a szlovén Ales Zrinski-Rok Vidmar (Ford Fiesta R5) és 4:18.1 perccel a német Hermann Gassner sr-Karin Thannhauser (Mitsubishi Lancer Evo X R4) előtt. 

A Mitropa Club értékelésében is magyar siker született, itt Gyarmati Ariel és Kocsis György szerezte meg az első helyet Mitsubishivel, nem kevesebb, mint 7:42.7 perc előnnyel a szintén Mitsubishis német Martin Kainz-Stefanie Fritzensmeier, és csaknem 10 perc előnnyel az olasz Fabio Grendene-Lorenzo Lamanda (Opel Astra) kettős előtt. 

A Mitropa Historic értékelésben Trexler Zoltán és Bartos Gábor a negyedik helyet szerezte meg. 

A verseny abszolút értékelésében a szlovén Rok Turk-Blanka Kacin kettős Rally2-es Hyundai nyert a cseh Erik Cais és szlovák-magyar Igor Bacigál fordos kettős előtt, a harmadik helyen a szlovén Marco Grossi-Tara Berlot páros ért célba, majd őket követték Feketéék és Gyarmatiék. 

A Mitropa Kupa következő versenyét október közepén tartják a német 3 Stadte Rallyn. 

Friss