2024. március 29. 00:26

KezdőlapWRCLatvala elmondta, miért az Új-Zélandi pályák a világ legjobbjai 

Latvala elmondta, miért az Új-Zélandi pályák a világ legjobbjai 

-

Sokan a finn pályákat említik, mint a világ legjobb rally szakaszai, azonban Jari-Matti Latvala szerint Új-Zéland pályái a legjobbak versenyzői szempontból. 

A rallysportért rajongók és abban dolgozók közül sokan a finn pályákat gondolják a világ legjobb szakaszainak gyorsaságuk és ugratóik miatt. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala azonban ezt cáfolja. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Versenyzői szempontból Új-Zéland szakaszait gondolom a legjobbaknak – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Szerintem Finnországban a legjobb a hangulat egy versenyen, azonban Új-Zélandon vannak a legjobb pályák. Ami igazán különlegessé teszi a pályákat, az a kanyarok dölésszöge, ami nagyobb tempót enged a kanyarokban. A pályák általában gyorsak és nagyon simák. Nincsenek olyan ugratók, mint Finnországban, de mégis nagyon élvezetesek a pályák.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni.     

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss