2024. március 29. 02:38

KezdőlapWRCLászló Zoltán a Spanyol Rallyn zárja a WRC szezont - Spanyol Rally...

László Zoltán a Spanyol Rallyn zárja a WRC szezont – Spanyol Rally nevezési lista

-

László Zoltán idén a WRC3 négy versenyén indult, a szezont pedig a Spanyol Rallyn zárja. A fordos versenyző a WRC3 ötödik helyéről várja az aszfaltos versenyt. 

László Zoltán és Begala Tamás az idei WRC3-as szezont a Monte-Carlo Rallyval kezdte, ahol szombat estig nem sikerült a legjobb 50 páros közé kerülniük, így az utolsó napon már nem indulhattak. 

Ezt követően László Zoltán már Kürti Tamással folytatta a szezont és Horvátországban történelmet írtak, megnyerve a WRC3-at az első olyan magyar páros lettek, akik vb kategóriát tudtak nyerni. 

Szardínián és Belgiumban pedig a második helyen zárt a fordos páros. 

Az utolsó idei versenyen, Spanyolországban így a bajnokság ötödik helyéről indulhatnak, miután Új-Zélandon nincs WRC3-as versenyző. 

Spanyolország vb mezőnyében összesen 67 páros áll rajthoz, közülük 12-en Rally1-es autóval, egy páros pedig WRC-vel. A WRC2-ben 33-an, míg a WRC3-ban 4-en állnak rajthoz. 

A verseny azonban az Európa-bajnokság záró futama is, a kontinensbajnokságban indulók azonban rövidebb távon fognak versenyezni, mint a WRC mezőnyben rajthoz állók. Az Eb nevezési listára még várni kell. 

 A Spanyol Rallyt október 20-22. között rendezik. 

 Figyeld a Rallycafe.hu-t, mert az Új-Zéland Rally minden szakaszát követően írásban számolunk be a legfrissebb történésekről! 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss