2024. április 24. 11:21

KezdőlapWRCNeuville nem szeretné, ha Tanak távozna 

Neuville nem szeretné, ha Tanak távozna 

-

Belgiumban és Görögországban is történtek kisebb-nagyobb viták Thierry Neuville és Ott Tanak között, azonban a belga versenyző nem szeretné, ha csapattársa eligazolna a Hyundaitól. 

Hetek óta mindenki arról beszél, hogy Ott Tanak év végén otthagyja a Hyundai csapatát, amire jó ok lenne a Görögországban történt csapatutasítás is, mely a 2019-es világbajnok kárára történt. 

“Szeretném, ha Ott maradna a csapatban és biztos vagyok benne, hogy maradni is fog a Hyundainál – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Azt gondolom, hogy a csapat fejlesztése során nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Nagyon rövid idő alatt sikerült idén előre vinnünk az egész csapatot. Egyedül azonban erre nem lett volna képes egyikünk sem, ő nagyon jól segített nekem, én pedig neki.” 

Ott Tanak valószínűleg az M-Sport csapatához igazol, ha távozik a Hyundaitól, de már olyan pletykák is megjelentek, miszerint a Toyotánál folytatja, ugyanakkor az észt versenyző a visszavonuláson is gondolkozik.

A 2019-es világbajnok 53 pont hátránnyal követi a második helyen Kalle Rovanperát az Új-Zéland Rally előtt, így a finn versenyzőnek elég lesz nyolc ponttal növelni előnyét, hogy megszerezze első vb címét. 

Figyeld a Rallycafe.hu-t, mert az Új-Zéland Rally minden szakaszát követően írásban számolunk be a legfrissebb történésekről! 

Friss