2024. március 28. 23:05

KezdőlapWRCA Toyota elégedett az első nap után

A Toyota elégedett az első nap után

-

Az Új-Zéland Rally első teljes versenynapjának végén, hét gyorsasági szakasz után a második, harmadik és negyedik helyen állnak a Toyota Gazoo Racing versenyzői, az élen Tanak előnye csak 0.2 másodperc. A csapatfőnök és a versenyzők is elégedettek az eddigi teljesítménnyel.

„Nagyon elégedettek lehetünk autóink és pilótáink mai teljesítményével, hogy hárman vannak a legjobb négy között, és mindegyikük nagyon esélyes a győzelemre. Úgy tűnik, minden versenyzőnk élvezi, és készen áll a küzdelemre. Amit ma elértünk egy ilyen fontos napon, az nagyon jó. Az időjárás kihívásokkal teli, és úgy tűnik, a rally hátralévő részében is így lesz. Lehet, hogy ez nem olyan kellemes a versenyzők számára a szakaszokon, de esélyt ad nekik hogy változtassanak, és azt hiszem, holnap láthatunk még nagyobb különbségeket. Remélhetőleg a javunkra válik” – mondta Jari-Matti Latvala csapatvezető.

Ogier
foto: Toyota Gazoo Racing

„Összességében jó nap volt. Szórakoztató volt vezetni, és úgy gondolom, hogy jó tempót mentünk egy ilyen gyors rallyn, ahol szükség van némi bevállalásra és az önbizalomra. A délelőtti első szakaszon már egész jó ritmusom volt, és a délután nagyon jól indult Whaanga Coaston. A következő gyorsaságin elég erősen esett az eső, tudtam, hogy kockáztatnunk kell, hogy ne veszítsünk túl sokat a többiekhez képest, és egy kicsit lecsúsztunk. Sajnos megsérült a hátsó szárny, az utolsó etap e nélkül elég nehéz volt. De boldog vagyok, hogy továbbra is harcban lehetek a győzelemért” – foglalta össze a történteket Ogier.

Evans
foto: Toyota Gazoo Racing

„Összességében elégedett vagyok, teljes nap volt, sok hosszú szakasszal, de egyben nagyon szórakoztató is. A körülmények néhol nehezek voltak, de másutt úgy éreztük, hogy sok tapadásunk van, így elég változó volt. Kicsit hullámzóan alakultak a körülmények a rajtpozíciók is befolyásolták ezt, és egy ponton minket is elkapott az eső, de a nap végén olyan pozícióban vagyunk amivel küzdhetünk. Ma este és holnap heves esőre számítunk, és ezek a szakaszok általában valamivel gyorsabbak, szóval ez egy kihívásokkal teli nap lesz, de már nagyon várom” – mondta a második helyen álló Elfyn Evans.

Rovanpera
foto: Toyota Gazoo Racing

„Hosszú volt a nap, és jó, hogy úgy vészeltem át, hogy ma este egész jó pozícióban vagyunk. Jó, hogy esett ma reggel, de az első szakaszon még mindig volt egy kis laza kavics. Aztán a másik kettőn egy kicsit nagyobb volt a tapadásunk, és jobban élvezhettük a vezetést. Délután a Whaanga Coast száradó volt, így a második körben is volt bőven kellett takarítanunk. A következőn sok eső és sár volt, próbáltam nyomni a trükkös körülmények között, és sikerült egy kis időt visszaszereznünk. Még mindig elég közel vagyunk az élmezőnyhöz, úgyhogy boldognak kell lennünk. Az időjárás egy kicsit segített nekünk, és remélhetőleg holnap újra jó napunk lesz” – összegzett Kalle Ravanpera, aki 7.2 másodperccel van a vezető Tanak mögött.

Ogier
foto: Toyota Gazoo Racing

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss