2024. április 26. 00:19

KezdőlapWRCFelemás nap a Toyotánál Új-Zélandon - nyilatkozatok a csapattól

Felemás nap a Toyotánál Új-Zélandon – nyilatkozatok a csapattól

-

A zárónap előtt az első két helyen áll Új-Zélandon a Toyota, ráadásul Kalle Rovanpera karnyújtásnyira van a győzelemtől és a világbajnoki címtől. Elfyn Evans viszont kiesett, így a gyári csapat öröme nem felhőtlen, ennek ellenére összességében pozitívan alakul számukra a verseny.

Eseménydús szombat volt, nagyon nehéz körülmények között. Bár a tapadás az itteni szakaszokon még a heves esőzés mellett sem olyan rossz, de kiszámíthatatlan és ez nehézséget jelent a versenyzők számára. Emiatt láttunk néhány párosunk bajba került, és sajnos Elfyn volt az egyikük. Az autóján sérült a bukóketrec, amit nem tudunk megjavítani, így sajnos holnap nem tud újraindulni. De ettől eltekintve nagyon boldogok lehetünk, hogy ma este az első-második helyen vagyunk. Ismét láthattuk, amint Kalle csodálatosan vezet trükkös körülmények között, és Seb is fontos munkát végez, ami valóban segíti a bajnokságban. Remek helyzetben vagyunk holnapra, de még nem tartunk ott. Az időjárás nem lesz könnyebb, ezért 100 százalékosan a vezetésre kell összpontosítanunk, és meg kell próbálnunk ezen a helyen célba érni” – mondta Jari-Matti Latvala csapatfőnök.

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

„Nagyon nehéz körülmények voltak ma, és örülök, hogy a nap végére be tudtuk hozni az autót, mert voltak nagyon trükkös helyek. De így is nagyon jó móka volt az autóban. Ma délután, amikor még hevesebb esőzések voltak és több víz volt az úton, Kalle csodálatos munkát végzett. Le a kalappal előtte, mert ilyen körülmények között ezzel a sebességgel ment, ami ismét nagyon lenyűgöző volt. Azok után, ami sajnos ma reggel Elfynnel történt, tudtam, hogy fontos, hogy ott legyek a csapatnak. Még semmi sem dőlt el, de nagyon boldog lennék, ha holnap bebiztosíthatnánk ezt az eredményt” – összegzett Sébastien Ogier

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

„Minden rendben ment a délelőtti első gyorsaságin, de aztán a második szakaszon egy lejtőn egy kicsit túl gyorsak voltunk, és elveszítettem az uralmat az autó hátulja felett. A gázzal nem volt esély visszajönni, és megérintettük a belső partoldalt, és felborítottuk az autót. Szerencsére a kerekekre érkeztünk és tovább tudtunk menni. Nem nézett ki olyan jól az autó, de így is meglepően jól vezethető maradt. Volt egy kis szivárgás, amelyet sikerült eltömíteni, hogy eljussunk a szervizig, de sajnos a bukóketrec sérült, és ki kellett állnunk.” – részletezte a kiesést Elfyn Evans

Evans
Fotó: Toyota Gazoo Racing

 „Nagyon trükkös nap volt, de valójában nagyon élvezetes volt az autóban, és úgy gondolom, hogy nagyon jól kezeltük a körülményeket. Nagy kihívás volt, de ezt mindennél jobb lehetőségnek láttam, és úgy gondolom, hogy megragadtuk ezt, és elég jól kihasználtuk. Elégedett voltam az autóval, és nagyon nyomtam a gázt, hogy időt nyerjek. Most vezetünk, és elégedettek lehetünk a kiépített előnnyel. Megpróbálunk úgy felkészülni a holnapra, mint bármely más napra. Nem hosszú a nap, de még négy szakasz van hátra, és ezek is trükkösek lehetnek, szóval csak meg kell próbálnunk jó munkát végezni, és meglátjuk, hol leszünk a végén” – nyilatkozta Kalle Rovanperä.

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss