2024. április 28. 23:34

KezdőlapWRCOgier: 22 évesen én még versenyautóban sem ültem 

Ogier: 22 évesen én még versenyautóban sem ültem 

-

Sébastien Ogier vb címvédőként a legközelebbről tudta figyelni Kalle Rovanpera világbajnokká koronázását Új-Zélandon. A nyolcszoros rally világbajnok szerint nagyon kiérdemelte a vb címet 22 éves csapattársa. 

Sébastien Ogier bár szerette volna megszerezni az Új-Zéland Rally győzelmét, amit 2010-ben az utolsó szakaszon egy forgás miatt nem tudott megtenni, azonban második helyével is boldogan ért célba. 

A nyolcszoros világbajnok szombat délutántól már 22 éves csapattársát, Kalle Rovanperát igyekezett segíteni, aki a győzelmének köszönhetően a WRC történetének legfiatalabb világbajnoka lett. 

“Boldog vagyok, hogy ezekben az ünnepi pillanatokban itt lehetek – mondta Sébastien Ogier az Új-Zéland Rally után. – Örülök, hogy testközelből élhetem át ezeket a pillanatokat, és örülök, hogy segíthettem Kallénak és a csapatnak ezen a versenyen. A második hely nem tűnik rossznak három hónap kihagyás után egy ilyen kihívásokkal teli versenyt követően. Nagyon jó volt látni, hogy Kalle Rovanpera ismét milyen elképesztő teljesítményt nyújt, megérdemelte a vb címet.” 

A nyolcszoros rally világbajnok örült, hogy az Új-Zélandon való indulás mellett döntött. 

“Nagyon helyesen döntöttem, amikor alhatároztam, hogy indulni szeretnék Új-Zélandon, mert ezek a pályák egészen fantasztikusak, és bár az időjárás nagyon nehézzé tette a hétvégét, még így is nagyon élveztem a versenyt. A csapat is nagyszerű munkát végzett és még közelebb kerültünk a gyártók vb címéhez. Persze mindig nyerni szeretnék, ezért nem lehetnék teljesen elégedett a második helyen, de úgy érzem, hogy jó teljesítményt sikerült nyújtanom a verseny teljes egésze alatt.” 

Sébastien Ogier szerint fényes jövő várhat Kalle Rovanperára. 

“Kallénak még kell néhány tanács a jövőben. Elképesztő módon fejlett versenyző, hiszen 22 évesen én még versenyautóban sem ültem (23 évesen indult első versenyén – a szerk.). Másrészt elképesztően nyugodt, és ha ezt sikerül folytatnia, valamint sikerül a földön maradnia és nem hiszi, hogy könnyen lett világbajnok, akkor jó folytatás várhat rá. Nyilván a Toyota révén egy jó csapat, a társak révén pedig jó környezet veszi körbe. Ha sikerül a földön maradnia, akkor egészen fényes jövő várhat rá.” 

Friss