2024. április 26. 17:38

KezdőlapWRCAlister McRae: Colint is lenyűgözte volna Rovanpera 

Alister McRae: Colint is lenyűgözte volna Rovanpera 

-

Alister McRae úgy gondolja, hogy néhai testvére, Colin is csodálkozva nézte volna, ahogy Kalle Rovanpera megdönti 27 éves rekordját. 

Kalle Rovanpera 22 évesen és 1 naposan minden idők legfiatalabb rally világbajnoka lett az idei Új-Zéland Rallyn, így megdöntve Colin McRae 1995-ös rekordját, aki 27 évesen lett világbajnok. 

Colin testvére, Alister McRae, aki korábban a Mitsubishi és a Hyundai gyári versenyzője is volt, lakhelyéről, Ausztráliából átment Új-Zélandra, hogy saját szemével lássa, ahogy Kalle Rovanpera a csúcsra ér. 

“Ha elég jó vagy a vb címhez, akkor megérdemled a koronát, és valószínűleg ezt gondolná Colin is – mondta Alister McRae a Motorsport.com oldalnak. – Elképesztő, amit Kalle az idei szezon során tett, ezért 100%-ig megérdemli a vb címet. Szerintem Kalle egy egyszerű versenyző, aki nagyon jó helyen van jelenleg és ez nagyon jól működik. Biztos vagyok benne, hogy Colin is kissé csodálkozva figyelte volna Kalle idei teljesítményét, amit ilyen fiatalon mutatott. Azt hiszem, a teljesítményt látva minden más versenyző aggódhat a WRC-ben.” 

“Kalléról már régóta lehet tudni, hogy gyors, de idén nagyon érett versenyzést is mutatott be, olyat, amin sok embernek el kell gondolkoznia, hogy miként lehet ezt 22 évesen. Azt hiszem az a kényelmesség, az autó beállításának tökéletessége, a vezetés precizitása egyszerűen nem normális.” 

Kalle Rovanpera nem foglalkozik a rekordokkal, de Colin rekordjának megdöntésének még ő is örül. 

“Soha nem voltam nagy rajongója a rekordoknak, nem érdekelt, hogy hány évesen éppen mit döntök meg – mondta az idei világbajnok. – Ugyanakkor, az, hogy sikerült megdönteni Colin rekordját, nagyon különleges, mert nagyon fantasztikus versenyző volt.” 

Friss