2024. április 19. 02:24

KezdőlapWRCLatvala: Rovanpera vb címe fellendítheti a finn rallysportot 

Latvala: Rovanpera vb címe fellendítheti a finn rallysportot 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke természetesen nagyon örül versenyzői, Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen vb címének, azonban nem felejti, hogy a gyártók bajnoksága még nem dőlt el. 

A Toyota Gazoo Racing csapata egy nagyon rosszul sikerült Acropolis Rally után érkezett Új-Zélandra, ahol azonban sikerült visszatérnie a csúcsra, Kalle Rovanpera első és Sébastien Ogier második helyével. Rovanpera eredményével már a világbajnoki címet is megszerezte, ami Jari-Matti Latvala szerint a finn rallysportnak is jót tehet. 

“Nagyon örülök Kalle és Jonne vb címének – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke az Új-Zéland Rally után. – Most lekerült róluk egy nagy nyomás, amit igyekeztek nem mutatni, de csütörtökön nagyon idegesnek láttam Kallét. Ilyenkor döbbensz rá, hogy ő is ember. Mindössze 22 éves még csak és már mennyi eredményt elért. Ez az eredmény nagy dolog a Toyotának, a csapatnak, Finnországban és a szurkolóknak is. 20 év telt el az utolsó finn világbajnoki cím óta, ez az eredmény azonban fellendítheti a finn rallysportot.” 

Latvala azonban tudja, hogy a gyártók bajnoki címét is meg kell szerezniük. 

“A kettős sikerrel nagyon jól állunk a gyártók bajnokságában, remélhetőleg Spanyolországban azt a vb címet is megszerezzük. A Hyundai az év második felére hatalmasat fejlődött, egyre közelebb kerülnek hozzánk, ezért idén szeretnénk a gyártók vb címét mindenképp megszerezni, mert a következő szezon nagyon nehéz lehet.” 

A Toyota két versennyel a szezon vége előtt 81 ponttal előzi meg a Hyundait a gyártók bajnokságában.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss