2024. április 26. 10:28

KezdőlapWRCPaddon WRC2-es győzelmével harmadszor lett Új-Zélandi bajnok 

Paddon WRC2-es győzelmével harmadszor lett Új-Zélandi bajnok 

-

Hayden Paddon rajt-cél győzelmet aratott az Új-Zéland Rally WRC2-es mezőnyében, ami nagyon fontos is volt számára, de nemcsak a világbajnoki futamgyőzelem miatt. 

Hayden Paddon amellett, hogy folyamatosan készült az Új-Zéland Rallyn való indulásra, a helyi rally bajnokságban is rajthoz állt, melyben a WRC2-es győzelem a bajnoki címet is jelentette számára, sorozatban másodszor, karrierje során pedig harmadszor. 

“Nagyon jó érzés volt, hogy az Új-Zéland Rallyn a WRC2-es győzelem mellett megnyertük a nemzeti bajnoki címet és a gyártók bajnokságát a Hyundai számára – mondta Hayden Paddon. – Minden napra jutott valami, amit megnyertünk. Nagyon jó érzés volt célba érni.” 

A verseny változatos időjárásával azonban egyáltalán nem volt könnyű. 

“Soha nem könnyű a nehéz körülmények között vezetni, könnyű hibázni, ezért nagyon ésszel kellett a tempót megválasztani. Biztosan lehettünk volna gyorsabbak is, de akkor nem biztos, hogy célba érünk. A csapat nagyszerű munkát végzett. Az, hogy Új-Zéland visszakerült a WRC naptárába nagy büszkeség sok ember számára. Az időjárás mindenkinek a dolgát megnehezítette, de mi versenyzők szeretjük a kihívásokat, mert úgy jó nyerni, ha mindig alkalmazkodni kell.” 

Paddon azonban még inkább örült volna, ha Rally1-es autóval indulhatott volna hazai futamán. 

“Ezen a hétvégén nyilván a versenyzésre koncentráltam, de amikor néhány hónapja elvesztettük az esélyt, hogy Rally1-es autóval indulhassunk, nagyon megviselt. Mindent megtettünk, hogy ez valóra váljon, és továbbra sem adom fel, hogy ismét Rally1-es autót vezethessek. Nem egy egész szezonon át, csupán néhány versenyen.” 

Friss