2024. április 26. 16:51

KezdőlapWRCA Hyundai kirúgta Solberget

A Hyundai kirúgta Solberget

-

A Hyundai Motorsport 2022 végén nem újítja meg Oliver Solberg szerződését, a csapat és a versenyző útjai elválnak, de már Japánban sem versenyez a csapattal.

„A Hyundai Motorsport és Oliver Solberg útjai 2022 végén elválnak egymástól, mivel a szerződést nem hosszabbítjuk meg a következő WRC-szezonra.
A teljesítmény egységesebbé tétele érdekében a Hyundai Motorsport felvázolta azon szándékát, hogy a 2023-as szezonban egy tapasztalt trióból álló csapatot állít ki. A csapat a megfelelő időben dönt a teljes felállásáról, és ennek megfelelően tesz majd bejelentést.
Oliver nagy segítsége volt a csapatnak, nyolc WRC versenyen szerepelt ebben a szezonban, és ezt pozitív hozzáállással és kemény munkával tette. Sok sikert kívánunk neki a jövőbeli versenyzői pályafutásához” – áll a csapat közleményében.

Oliver Solberget 2021-ben szerződtette a Hyundai. Az első évben 5 futamon indult a WRC-vel, ebből egyszer nem világbajnoki versenyen szerepel, hanem a Rally di Albán indult és nyert. Ebben a szezonban pedig nyolc versenynen szerepelt az i20 Rally1-gyel. A világbajnokságon nem sikerült dobogóra állnia, és Rovanpera bajnoki címének tükrében ez nem javította Solberg esélyeit a hosszabbításra, még akkor sem, ha csak 21 éves, tehát egy évvel fiatalabb Rovanperánál.

Solberg a közösségi oldalán úgy nyilatkozott, hogy meglepetés volt számára a hír, természetesen nagyon csalódott, és a jövő még bizonytalan számára.

A Hyundai 2023-ban háromautós csapatot akar tapasztalt versenyzőkkel. Tanak és Neuville helye talán nincs veszélyben, kérdés, hogy ők akarnak e maradni. Sordo tapasztalata nem kérdéses, az viszont igen, hogy eddigi három WRC győzelme elég e a Hyundainak a folytatáshoz.

Tanak
Fotó: Hyundai Motorsport

 

TEAM ANNOUNCEMENT: Hyundai Motorsport and Oliver Solberg will part ways at the end of 2022, as the contract will not be renewed for the next WRC season.
In an effort to deliver more consistency in its performances, Hyundai Motorsport has outlined its intentions to field an experienced trio of crews for the 2023 season. The team will decide on its complete line-up in due course and make an announcement accordingly.
Oliver has been a great asset to the team, competing in eight WRC rounds this season, and doing so with encouraging positivity and hard work. We wish him well for his racing future.

Friss