2024. március 19. 09:58
KezdőlapWRCOgier folytatná 2023-ban is karrierjét 

Ogier folytatná 2023-ban is karrierjét 

-

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier jövőre is folytatná WRC karrierjét, ugyancsak részmunkaidőben. Így Esapekka Lappinak is lenne hely a Toyota csapatában. 

Sébastien Ogier 2021 végén, nyolcadik vb címét megszerezve úgy döntött, hogy az idei szezonban csak egyes versenyeken áll rajthoz, így lehetősége volt versenyezni a Toyota WEC csapatában, valamint családjával is több időt tudott tölteni. 

A francia versenyző távollétében a Toyota Esapekka Lappinak adott lehetőséget, aki három dobogós eredménnyel hálálta meg a bizalmat hét versenyen. 

Ogier 2023-ban, 39 évesen is folytatná részmunkaidős WRC karrierjét. 

“Szeretném a WRC-ben folytatni 2023-ban is karrierem, hasonlóan részmunkaidőben – mondta Ogier a Motorsport.com oldalnak. – Vannak még dolgok, amiket tisztáznunk kell ezzel kapcsolatban a csapattal, de a Toyota is szeretné, ha maradnék, mivel ez jól működött az idei szezonban. Nagyon élveztem, hogy nyáron nem kellett versenyeznem, jót tett a pihenés, ugyanakkor már nagyon vártam Új-Zéland előtt, hogy visszatérhessek és az utolsó három versenyen indulhassak.” 

Az Új-Zélandon második helyen záró versenyzőnek nagyon tetszett, hogy kipróbálhatta magát a WEC-ben is, de 2023-ra vonatkozó tervek között ez nem szerepel. 

“A WEC 2023-ban nincs tervben, mert, ahhoz, hogy jól tudjak ott is teljesíteni, egy egész szezonban kellene indulnom, amit nem szeretnék. A versenyzőt kereső csapatok szeretnék, ha versenyzőik egész évben részt vennének a bajnokságban, amit én nem szeretnék. Élveztem a WEC sorozatot, és szívesen visszamennék Le Mans-ba, de nem szeretnék egy teljes szezont indulni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss