2024. április 25. 21:15

KezdőlapWRCTanak: Kallénak idén csak egy riválisa volt, önmaga 

Tanak: Kallénak idén csak egy riválisa volt, önmaga 

-

Ott Tanak szerint az idei Rally Világbajnokságon Kalle Rovanpera annyira kimagasló teljesítményre volt képes, hogy riválisa is csak önmaga tudott lenni. 

Kalle Rovanpera idén valóban dominált a Rally Világbajnokságon, hiszen az első hét versenyből ötöt megnyert, és bár utána jött a rosszul sikerült belga és görög verseny, de akkorra már olyan pontelőnnyel rendelkezett, amivel már Új-Zélandon be tudta biztosítani első vb címét. 

Ott Tanak, aki az egyetlen komoly riválisa tudott lenni a finn toyotásnak, úgy véli, hogy Kalle Rovanpera idén csak saját magával versenyzett. 

“Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen idén senkinek sem adott esélyt – mondta Ott Tanak a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Azt gondoltuk, hogy a vb címért folytatott csatát sikerül a szezon felénél kiegyenlíteni, de igazából végig ők irányították ezt a csatát. Azt hiszem, senki sem tudott a közelükbe sem kerülni. Kallénak idén egyetlen riválisa volt, önmaga. A Toyota egész csapata nagyon jó munkát végzett idén, és Kalle is nagyon erős teljesítményt tudott nyújtani.” 

A vb szezonból még a Spanyol Rally és Japán Rally van vissza. 

Friss