2024. április 20. 17:57

KezdőlapWRCRovanpera csaknem szakágat váltott év elején

Rovanpera csaknem szakágat váltott év elején

-

Kalle Rovanpera sokat küzdött a Monte-Carlo Rally idején, ezért azt gondolta, hogy nem elég jó a rallysportban, így szakágat kell váltania. 

Negyedik helyen zárta a Monte-Carlo Rallyt Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen, miután az első napon még Rally2-es autóval is gyorsabbak voltak náluk. 

“A Monte idején egyáltalán nem jutott eszembe, hogy idén világbajnok lehetek – vallotta be Kalle Rovanpera. – Akkor elég nagy bajban voltunk. Sokkal inkább az járt a fejemben, hogy milyen rossz szezonunk lesz, és lehet, hogy mással kell próbálkoznunk, mert nem vagyunk elég jók a rallyban. Szerencsére később a szezon jobbra fordult.” 

Jonne Halttunen navigátor fejében ugyancsak megfordult, hogy nem a rallyval kellene foglalkozniuk. 

“A Montén nagy bajban voltunk, és akkor még enyhén fejeztem ki magam – mondta a 36 éves navigátor. – Nagy problémáink voltak, és megbeszéltük Kalléval, hogy ha ez nem változik, akkor más irányba indulunk.” 

A 22 éves versenyző sokat remélt az új hibrid, Rally1-es autóktól. 

“A szezon előtt bíztam benne, hogy vb címért tudunk harcolni az új autókkal, arra azonban nem számítottam, hogy olyan gyorsak leszünk idén, mint amilyenek voltunk. Az év felénél gondoltam először arra, hogy megszerezhetjük a vb címet, akkor kényelmes előnnyel vezettük a bajnokságot.” 

A szezon nyolcadik futama, Finnország után már 94 ponttal is vezette a finn páros a bajnokságot, majd jött a rosszul sikerült belga és görög verseny, azonban Új-Zélandon ismét nyerni tudtak, így két futammal a szezon vége előtt sikerült bebiztosítani a vb címet. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss