2024. április 19. 15:24

KezdőlapWRCNeuville: Esőben végünk van

Neuville: Esőben végünk van

-

Thierry Neuville szerint nedves, esős körülmények között messze nem tudja a Hyundai azt a teljesítményt hozni, mint riválisaik.

A Hyundai Motorsport belga versenyzője a nedves körülmények közötti teljesítmény javítására kérte csapatát. Thierry Neuville rámutatott, hogy Észtországban és Új-Zélandon sem tudtak riválisaikhoz hasonló teljesítményt nyújtani esőben.

“Javítanunk kell a differenciálművet és néhány más területet az autón, hogy még pontosabban tudjunk vezetni nedves körülmények között murván – mondta Neuville a WRC. Com oldalnak. – Amikor elered az eső, nagyon küzdünk a vezetéssel. Észtországban láthattuk, hogy amikor megérkezett az eső, már nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani. Ugyanezt lehetett megfigyelni Új-Zélandon is. Növelni kell az autó teljesítményét és kényelmesebbé a vezetését. Van néhány ötletem, hogy mivel lehetnénk versenyképesebbek, a problémát az jelenti, hogy a következő szezonig már nem lesz murvás tesztünk.”

A WRC szezonja idén az egyaránt aszfaltos Spanyol és Japán Rallykkal folytatódik, majd jövőre egészen márciusig várni kell a következő murvás versenyig, Mexikóig, ahol meg azonban az esőnek lesz ki esélye.

Neuville az utolsó két verseny előtt a világbajnokság harmadik helyén áll 29 ponttal Ott tanak mögött és 28 ponttal Elfyn Evans előtt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss