2024. április 20. 06:01

KezdőlapWRCNeuville és Sordo kipróbált egy másik csúcskategóriát is

Neuville és Sordo kipróbált egy másik csúcskategóriát is

-

A Rally-világbajnokság utolsó előtti versenye előtt Dani Sordo és Thierry Neuville kipróbálta a Red Bull Amerika Kupa hajóját, Neuville pedig megautóztatta a hajó kormányosát. 

A svájci Arnaud Psarofaghis a kormányosa az Alinghi Red Bull Racing csapat BoatZero nevű tréninghajójának. Az új csapat a kétszeres Amerika Kupa győztes Alinghi és a Red Bull szövetségével jött létre. A 37. Amerika Kupára készülnek Barcelonában a Port Vell kikötőben. Amióta 2016-ban csatlakozott Alinghihez, a svájci vitorlázó a D35 Trophy, az Extreme Sailing Series, a GC32 World Championship és a GC32 Racing Tour sikereinek is részese volt, a vitorlázásban Psarofaghis hasonlóan nagy név, mint Sordo és Neuville a rallyban.

 „Nagyszerű élményben volt részem Thierryvel. Eleinte lassan mentünk, aztán csak nyomta és nyomta… szóval ez egy nagyon jó pillanat volt. Egyik részről brutális, de ugyanakkor nagyon simán és finoman vezet, szóval ez két különböző érzés egyszerre. Életem egyik legnagyobb élménye volt” – mondta Psarofaghis miután visszaértek a körről az i20 Rally1-gyel.

„A vitorlázás és a versenyautó két különböző világ, de van bennük hasonlóság – technikai jellegűek, de érzéssel kell csinálni. Nagyszerű a kommunikáció a szerelőkkel és a mérnökökkel, ugyanúgy, ahogy a nekünk a hajótervezővel és a hajóépítővel. Ez az a pont, ahol világaink találkoznak.”

A csere után Neuville és Sordo mehetett el egy hajós körre. Miután végigrepültek a barcelonai partok menti hullámokon a 75 lábas egytestű BoatZero fedélzetén, Neuville így nyilatkozott: „Egy teljes edzést élhettünk át a csapattal. Csodálatos volt. Órákig kint lenni velük a tengeren, egyszeri élmény az életben, és megtiszteltetésnek érzem. Ma nagyon trükkös körülmények voltak, nagy sebességet értünk el – volt amikor több mint 35 csomót –, és az az érzés, amikor a hajó felemelkedik a tengerről, valami különleges.

„Úgy gondolom, hogy biztosan vannak összehasonlítási pontok egy WRC-csapat és egy olyan csapat között, mint az Alinghi Red Bull Racing. Ez a csúcstechnika, és rengeteg mérnök, szerelő, rendszerspecialista és a többi szereplő, akik a csapatban a lehetséges határokat feszegetik. Szerintem erre van szükséged, ha a legmagasabb szinten akarsz küzdeni.”

„Nagyon jó volt a hajón lenni és megismerni amit csinálnak. Az Amerika Kupa nagyon fontos Spanyolország számára, és csodálatos, hogy itt van Barcelonában. Mivel az Alinghi Red Bull Racingnek van itt egy bázisa, remélem, hogy az emberek hazai csapatként tekintenek rájuk – az biztos, hogy én eljövök majd megnézni. Addig is nagyon várom ezt a rallyt. Spanyolország mindig különleges, és jövőre nem lesz itt verseny, szóval ez duplán fontos és duplán kedves számomra, és mindenképp megpróbálok nyerni” – mondta Sordo a hajózás után.

neuville
foto: Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Red Bull

Friss