2024. március 28. 14:32

KezdőlapWRCRovanpera: Egy pillanatra sincs megállás

Rovanpera: Egy pillanatra sincs megállás

-

Kalle Rovanpera már világbajnokként állhat rajthoz Spanyolországban, ahol egy újabb jó eredménnyel szeretné a Toyotát közelebbé vinni a gyártók vb címéhez. 

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen már az Új-Zéland Rallyn megszerezte az idei egyéni világbajnoki címet, azonban a Toyota számára még nincs meg a gyártók címe, ezért a munka nem állhatott meg. 

“Volt némi időnk értékelni, hogy mit értünk el Új-Zélandon, de még van két verseny a szezonból, így a munka még nem állhatott meg – mondta Kalle Rovanpera. – A következő cél most a gyártók vb címének megszerzése, amit szeretnénk már Spanyolországban bebiztosítani. A versenyen nagyszerű aszfaltos pályák lesznek, melyek szinte már egy versenypályára hasonlítanak, ami nagyon precíz vezetést követelnek meg. Ha sikerül jól vezetni, akkor nagyon élvezetes versenyünk lehet.” 

A 22 éves finn toyotás korábban három alkalommal indult a Katalán Rallyn, ahol tavaly megszerzett ötödik helye volt a legjobb eredménye. 

A Spanyol Rallyn 19 szakasz és 293.77 km versenytáv vár a WRC mezőnyre.   


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss